WK Darts

Puntenkanonnen, scherpschutters en goudhaantjes

Header

Ronde 3 op het WK darts heeft enkele krakers gebracht voor in de geschiedenisboeken. Zo verbraken Dirk van Duijvenbode en Ross Smith samen het record voor gegooide 180's in een WK-wedstrijd over 7 sets. Gezamenlijk kwamen zij tot 31 maximale scores, waar het oude record op 29 stond. Het was bovendien een bijzonder spannende wedstrijd, maar zo waren er meer!


30 december 2022 in Darts

Josh Rock wederom het goudhaantje

Voor de derde maal op rij wist E-speler Josh Rock zijn partij winnend af te sluiten! Zijn grote vorm bracht veel vertrouwen bij de Scorito-spelers daar hij by far de meest gekozen captain was. Slechts Ryan Searle stelde teleur in dit lijstje. Hij leek op de rozen te zitten met een 3-0 voorsprong tegen José de Sousa, maar de Portugees knokte zich in geslagen positie helemaal terug!

Ronde 3

Scherpschutters

Wat ook opviel deze speelronde is het ongelooflijke hoge finishpercentage dat sommige spelers op de mat konden leggen. Niet voor iedereen was dit een garantie op succes, maar de wijze waarop Stephen Bunting amper een dubbel miste en de hoger ingeschaalde Dave Chisnall naar huis stuurde was buitenaards! De allerbeste was Jim Williams, desondanks moest hij zijn meerdere erkennen in Gabriël Clemens. 

Ronde 3 (1)

Michael van Gerwen in topvorm!

We vallen in herhaling! Wederom is het Michael van Gerwen die van alle darters het hoogste gemiddelde kan overleggen. En wat voor een gemiddelde! Ruim 107 punten per beurt gooide de Nederlander over een periode van 6 sets.

De eerder genoemde pot tussen Stephen Bunting en Dave Chisnall verzorgde ook input voor deze ranglijst. Beide heren behaalden meer dan 100 punten per beurt. Zou Bunting weer op jacht gaan naar een halve finale plaats zoals hij dit twee jaar geleden al bewerkstelligde? 

Ronde 3 (2)

Deel dit artikel
Gamecenter