WK Voetbal 2022

Kwalificatie Oceanië

Oceanië

Welke routes hebben de 32 deelnemende landen genomen om zich te kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar? Scorito bikt per continent terug op de genomen hordes van de deelnemende landen. In dit artikel staat Oceanië centraal! De Oceanische voetbalbond is de OFC en dit is de kleinste voetbalbond van de zes. Namens de bond speelden acht leden mee, voor één ticket voor de intercontinentale play-off tegen de nummer vier van de CONCACAF-finaleronde. 


9 oktober 2022 in WK 2022

Corona gooit roet in het eten.

De corona-crisis in Oceanië heeft zijn stempel gedrukt op de kwalificatieronde. Amerikaans Samoa en Samoa en Tonga trokken zich voorafgaand aan de start van de kwalificatie al terug. Daarmee bleven er acht landen over om van start te gaan in de eerste ronde. De eerste ronde bestond uit twee poules van vier, waarvan de bovenste twee per poule zich plaatsten voor de tweede ronde.

In poule A trokken zowel Cookeilanden als Vanuatu zich vlak voor aanvang van de eerste speelronde terug vanwege een coronauitbraak. Salomonseilanden en Tahiti speelden slechts tegen elkaar voor de bühne en plaatsten zich beiden voor de tweede ronde. 

Poule B werd daarentegen wel volledig afgewerkt. Nieuw-Zeeland en Papoea-Nieuw-Guinea plaatsten zich voor de tweede ronde ten koste van Fiji en Nieuw-Caledonië. 

Tweede ronde

De vier overgebleven landen spelen in de tweede ronde in een knock-outsysteem een halve finale en finale om één ticket voor de intercontinentale play-off. Na overwinningen op Tahiti en Salomonseilanden wist Nieuw-Zeeland het ticket te bemachtigen. In de intercontinentale play-off werd echter verloren van Costa Rica met 1-0. Het continent Oceanië heeft daarmee geen afgevaardigde voor het WK 2022 in de gelederen.

Team

Uitslag

Team

Wedstrijd

Salomonseilanden

3-2

Papoea-Nieuw-Guinea

1/2 finale

Nieuw-Zeeland

1-0

Tahiti

1/2 finale

Salomonseilanden

0-5

Nieuw-Zeeland

Finale

Topscorers kwalificatie

Speler

Team

Goals

Chris Wood

🇳🇿

Nieuw-Zeeland

5

Raphael Lea'i

🇸🇧

Salomonseilanden 

4

Bill Tuiloma

🇳🇿

Nieuw-Zeeland

3


Deel dit artikel
Gamecenter