WK Voetbal 2022

Aftellen!

Nieuwe Officiele Shirts Nederlands Elftal Wk 2022

Over exact 2 maanden speelt het Nederlands Elftal zijn eerste wedstrijd op het WK 2022! Initieel kreeg Oranje de eer om de openingswedstrijd te spelen, maar daar zijn ze in Qatar toch op teruggekomen. Het duel van Qatar tegen Ecuador is verplaatst naar zondag 20 november 2022 en geldt nu als startpunt van het WK 2022. Voorafgaand aan het duel zal de openingsceremonie plaatsvinden, inclusief een groots aangekondigde vuurwerkshow. Sorteert Qatar hier alvast voor op een duel waarin zij zelf geen vuurwerk verwachten?


21 september 2022 in WK 2022

Battle of the Lions

Het eerste duel van Nederland is op maandag 21 november 2022 tegen Senegal en vindt plaats om 17:00 Nederlandse tijd. De twee landen delen nog geen voetbalgeschiedenis met elkaar, de wedstrijd op het WK wordt de eerste ontmoeting tussen Oranje en ‘Les Lions’, zoals de Senegalezen refereren naar het nationale voetbalelftal. We kunnen dus spreken van een heuse battle of the Lions! Wie brult het hardst en laat de leeuw niet in zijn hempie staan?

Ongeslagen status

Op vrijdag 25 november speelt Oranje zijn tweede duel, ditmaal tegen Ecuador. De voetbalhistorie tussen deze twee landen is eveneens mager te noemen. Slechts twee keer speelden zij tegen elkaar, beide keren in een vriendschappelijk duel. In 2006 wist Nederland te winnen met 1-0, maar in 2014 hielden de landen elkaar op een gelijkspel (1-1). De Ecuadorianen zijn er voor de vierde keer bij tijdens het WK. In de vorige drie deelnames werd éénmaal de volgende ronde behaald.

Definitieve beslissing

Het laatste groepsduel van het Nederlands elftal is tegen thuisland Qatar en wordt gespeeld op dinsdag 29 november. In dit duel valt de beslissing in de groep, al gaan wij er natuurlijk stiekem al vanuit dat Oranje zich al heeft geplaatst voor de volgende ronde. Is dat niet een beetje chauvinistisch? Absoluut! Maar wij van Scorito hebben er vertrouwen in!


Deel dit artikel
Gamecenter