Tour de France 2022

Algemeen Klassement tot etappe 17

Vingegaard Pogacar Thomas
Foto: Pro Shots

De tenoren op de afbeelding passeren de finishlijn in dezelfde volgorde als zij nu staan in het algemeen klassement. Het peloton rijdt nog vijf etappes voordat de winnaar zich mag laten huldigen op Les Champs-Élysées. De kans is groot, zeer groot zelfs, dat de eindwinnaar op bovenstaande afbeelding staat. De verschillen tussen de favorieten in de top 5 zijn aanzienlijk, maar allesbehalve onoverbrugbaar. Slechts één slechte dag kan je de kop kosten. Houden zij het hoofd koel de komende dagen? 


20 juli 2022 in Wielrennen

Wat kunnen we nog verwachten?

De absolute verschillen in het klassement kunnen op voorhand nog gemaakt worden in drie etappes. Etappe 17 en etappe 18 trekken door de Pyreneeën en bevatten gezamenlijk nog zeven verraderlijke bergen. Tadej Pogačar heeft beloofd om de gele trui van Jonas Vingegaard op iedere berg aan te vallen, dus dit belooft nog wat. 

Etappe 19 (grote groep vluchters of sprint) en etappe 21 (koninklijke sprint op Les Champs-Élysées) veroorzaken naar verwachting geen verschuivingen in het klassement De tijdrit van etappe 20 kan dit daarentegen wel. Een parcours over ruim 40 overwegend vlakke kilometers geeft de tempobeulen onder de renners de mogelijkheid nog met minuten te smijten. 

Jonas Vingegaard staat er momenteel goed voor, maar zoals het oude gezegde luidt: "Parijs is nog ver". Zelfs op de dag van etappe 17...

Klassement Tot Etappe 17
Algemeen klassement tot etappe 17


Deel dit artikel
Gamecenter