Tour de France 2022

Voorbeschouwing etappe 20: Wederopstanding

20

De voorlaatste etappe is een tijdrit van ruim veertig kilometer van Lacapelle-Marival naar bedevaartsplaats Rocamadour. De coureurs hebben de afgelopen weken op bruggen, kasseien, muurtjes en beklimmingen het verschil kunnen maken, maar de veertig glooiende kilometers vandaag zijn allesbeslissend!


7 juni 2022 in Wielrennen

De finish ligt vandaag in Rocamadour. Na Lourdes is dit de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. De stad is vernoemd naar Sint-Amadour, wiens lichaam in de 12e eeuw in een tombe in de bergwand werd ontdekt. Het nog volledig intacte lichaam werd in een kapel gelegd waar men vervolgens hoopte op een wederopstanding. Die kwam echter niet. Dezelfde wederopstanding hebben veel Scorito-spelers nodig in het klassement. En gelukkig: met de berekening van het eindklassement morgenavond is nog van alles mogelijk!

De tijdrit gaat, in tegenstelling tot de eerste tijdrit in Kopenhagen, niet door de stad. Het is een stuk minder technisch en de echte tijdritspecialisten kunnen hier goed ronddraaien op de grote molen. De finale is dan wel weer een stuk lastiger, in de laatste vijf kilometer wordt er eerst anderhalve kilometer geklommen aan gemiddeld vijf procent en de allerlaatste anderhalve kilometer gaat zelfs met acht procent omhoog! Mocht een renner hier vooraf te veel met krachten hebben gesmeten, wordt het omhoog brengen van de tijdritfiets een vervelend klusje. In het tegenovergestelde geval, de tijdrit hier perfect indelen kan een sprong omhoog in het klassement betekenen. Sta jij – in tegenstelling tot Sint-Amadour – weder op in het klassement vandaag en morgen?

Uitslag Tour 2021 Etappe 20 - ITT 30km

1. Wout Van Aert
2. Kasper Asgreen +21"
3. Jonas Vingegaard +32"
4. Stefan Küng +38"
5. Stefan Bissegger +44"
6. Mattia Cattaneo +49"
7. Mikkel Bjerg +52"
8. Tadej Pogacar +57"
9. Magnus Cort +1'00"
10. Dylan van Baarle +1'21"

Favorieten volgens Scorito

⭐⭐⭐ Ganna, Van Aert

⭐⭐ Bissegger, Kung, Pogacar

⭐ Cattaneo, Lampaert, Lutsenko, B. + G. Thomas

 


Deel dit artikel
Gamecenter