Tour de France 2022

Voorbeschouwing etappe 15: Spelletjes spelen

15

Vanuit het toch al zuidelijk gelegen Rodez wordt de koers nog verder zuidwaarts ingezet. In de verte doemen de steile beklimmingen van de Pyreneeën al op. Een positief bericht voor de renners: vandaag blijft het gelukkig alleen maar bij zien, het daadwerkelijke beklimmen begint pas vanaf morgen.


7 juni 2022 in Wielrennen

En dat biedt de uitgelezen kans voor aanvallers om het vandaag wederom te proberen. De heuvels op het parcours worden nooit écht steil. De laatste tien kilometers richting Carcassonne zijn zelfs volledig vlak en de kans is daarom aanwezig dat een select gezelschap van de grote kopgroep gaat sprinten voor de overwinning. Net als in 2018 toen Magnus Cort sterker was dan zijn medevluchters I. Izagirre en Mollema. 

Niet iedereen in de kopgroep zal vandaag vertrouwen op zijn sprint. Een ontspanning op de laatste klim lijkt ook een mission impossible met nog vijftig kilometer solo voor de boeg. Toneelspel in de finale dan? Hijgen, puffen, steunen en vooral: geen meter op kop rijden. En tien seconden later? Een flitsende versnelling! Mocht de kopgroep een ruime voorsprong hebben, kan je in de laatste tien kilometers een spervuur aan demarrages verwachten. Een vluchtheuvel of rotonde net anders nemen dan je concurrenten of een aanval inzetten op het moment dat iemand net teruggehaald wordt.

Maar net als je je medevluchters achter je hebt gelaten, komt daar het razende peloton. Sprinters met inhoud - en vooral hun ploegen - gaan er alles aan doen om het toch nog tot een (gereduceerde) sprint te laten komen, want veel kansen krijgen zij deze Tour niet.

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ Philipsen, Van Aert
⭐⭐ Groenewegen, Matthews, Pedersen
⭐ Dainese, Jakobsen, Kristoff, Mozzato, Sagan


Deel dit artikel
Gamecenter