Voorbeschouwing

Eschborn - Frankfurt

16. Eschborn Frankfurt

Op de dag van de arbeid moeten de noeste arbeiders van het peloton nog eenmaal hun werkkloffie aantrekken voor de laatste wedstrijd in het Scorito Klassiekerspel. Deze race stond tot en met 2008 bekend onder de naam ‘Rund um den Henninger Turm’, maar is enkele jaren geleden omgedoopt tot Eschborn-Frankfurt. Een laatste kans om flink te scoren met je kopmannen en als een echte sprinter je wiel net iets eerder over de eindstreep te drukken dan je vrienden.


1 mei 2023 in Wielrennen

Want sprinten, dat was het verdict de afgelopen jaren in Frankfurt op de Reuterweg. Op de erelijst van de voorgaande edities zien wij stuk voor stuk sterke sprinters die wel een heuvel kunnen verteren. Maar dit jaar moeten zij van nog betere huize komen. De Feldberg, een beklimming van zo'n tien kilometer aan 5 á 6% moet in 2023 namelijk tweemaal bedwongen worden. De eerste beklimming in het eerste kwart zat vaak te vroeg in de wedstrijd om blijvende verschillen te veroorzaken. Een helder idee van de organisatie: dan fietsen wij dezelfde berg halverwege de koers gewoon nogmaals in het etappekaartje.

De afstand van de top van de tweede passage van de Feldberg tot de finish (zo'n 85 kilometer) lijkt wederom te groot om de sprintersploegen van een overwinning te bestelen. Toch gaan de nieuwe hoogtemeters voor extra verzuring zorgen in de stevige benen van de sterkste sprinters. Indien meerdere ploegen de sprinters buitenspel willen zetten en zij over de capaciteit beschikken om dit verschil te behouden, kunnen zij in de laatste 35 echt vlakke kilometers uit het zog van het peloton blijven. Zo veel kansen zijn er niet meer voor de sprinters om een klassieker te winnen in 2023, dus reken er maar op dat zij alles in het werk stellen om hun kopman te laten sprinten in de straten van Frankfurt. Net zoals in de voorgaande edities.

Profiel

16 Eschborn Frankfurt


Eschborn - Frankfurt 2022
1. Sam Bennett
2. Fernando Gaviria z.t.
3. Alexander Kristoff z.t.
4. Phil Bauhaus z.t.
5. Danny van Poppel z.t.
6. Edward Theuns z.t.
7. Arnaud De Lie z.t.
8. Simone Consonni z.t.
9. Piet Allegaert z.t.
10. Lorrenzo Manzin z.t.

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ De Lie, Philipsen 
⭐⭐ Ackermann, Bennett, Kristoff, Matthews
⭐ Bauhaus, Degenkolb, Van Poppel, Trentin, Walscheid


Deel dit artikel
Gamecenter