Giro d'Italia 2023

Etappe 9: Minutenspel

Etappe 9

Een volledig vlakke tijdrit van exact 35 kilometer. Voor de tijdritspecialisten van het peloton telt de werkdag van vandaag slechts 40 minuten. Aan jou twee taken voor vandaag: kies de negen mannen die jou de meeste punten opleveren en probeer zelf eens die afstand van 35 kilometer zo snel mogelijk af te leggen op de hometrainer. Althans, dat tweede hoopt de organisatie te bereiken met de finish aan het hoofdkantoor van een fitnessapparatuurleverancier.


13 mei 2023 in Wielrennen

De weg van vandaag telt geen enkel obstakel. De gezellige stadscentra en landweggetjes worden vermeden, het is 35 kilometer lang knallen op de grote molen. De uitgelezen kans voor erkende hardrijders als Filippo Ganna of Stefan Küng om een etappe te winnen. Maar na acht opeenvolgende dagen in het zadel begint recuperatievermogen ook aardig mee te tellen. De vorige etappes waren allerminst vlak. Hebben de klassementsmannen met een goede tijdrit daarom een streepje voor op de specialisten?

Net buiten Cesena wordt er vandaag gefinisht, recht voor de deur van het hoofdkantoor van Technogym. Dat klinkt als de nieuwste franchise van het hippe Rocycle, maar in dit geval gaat het om een grote leverancier van fitnessapparatuur. Bij dit hypermoderne complex kan er gestrooid gaan worden met minuten. Net zoals Remco Evenepoel deed in de 10e etappe van de Vuelta vorig jaar. Die etappe was zelfs vijf kilometer korter, maar dat deerde hem niet om iedereen volledig zoek te rijden. Olympisch kampioen Primoz Roglic kwam nog het dichtste bij hem in de buurt, op 48 tellen achterstand.

Vuelta 2022 – Etappe 10
1. Remco Evenepoel
2. Primoz Roglic +48”
3. Rémi Cavagna +1’00”
4. Carlos Rodríguez +1’22”
5. Pavel Sivakov +1’27”
6. Lawson Craddock +1’37”
7. Simon Yates +1’42”
8. Tao Geoghegan Hart +1’46”
9. Miguel Ángel López +1’47”
10. Enric Mas +1’51”

Favorieten volgens Scorito:
⭐⭐⭐ Evenepoel
⭐⭐ Küng, Roglic
⭐ Almeida, Geoghegan Hart, Kämna, McNulty, Thomas

Profiel etappe 9

9

Laatste 5km

9

Deel dit artikel
Gamecenter