Giro d'Italia 2022

Etappe 13: La Primavera

13 (2) (1)

Vandaag brengt de organisatie een opvallend eerbetoon aan Italië’s belangrijkste eendagskoers: Milaan – San Remo. De etappe start namelijk in de traditionele aankomststad van de klassieker om vervolgens de helft van het parcours uit 2020 in omgekeerde richting te rijden. De Poggio ontbreekt helaas, maar de verraderlijke Colle di Nava lijkt de rol als scherprechter moeiteloos over te nemen.


5 mei 2022 in Wielrennen

San Remo is zowat de bekendste aankomstplek van een wielerkoers, maar vandaag kruipt de casinostad in de rol van startplaats. Deze etappe is een vette knipoog naar monument Milaan – San Remo, al wordt vandaag in omgekeerde richting gereden. Tijdens de openingskilometers zullen dan ook de traditionele beelden van een peloton dat zich kronkelt langs de bochtige baantjes aan de Ligurische kust geschoten worden. Helaas worden iconische hellingen zoals de Poggio en de Cipressa – letterlijk – links gelaten. 

 

Na 45 kilometer rijden wacht de eerste en enige klim van de dag de renners op. Dat is de Colle di Nava die met zijn tien kilometer klimmen tegen 6,5% relatief lang én steil is. Het bergje werd voor het eerst in een wielerkoers opgenomen tijdens Milaan – San Remo van 2020, al werd die toen langs de andere (makkelijkere) kant aangevat. 

 

Hoewel de klim ruim honderd kilometer voor de aankomst opduikt, zal die allesbepalend zijn voor het verdere koersverloop. Indien het peloton daar hard doorrijdt en zowat alle sprinters overboord kiepert, is de ritoverwinning wellicht weggelegd voor een aanvaller uit de vroege ontsnapping. Indien er wél enkele snelle mannen de Colle di Nava overleven, volgt waarschijnlijk een sprint van een uitgedund peloton op het eind van de dag.

Na de Colle di Nava gaan de resterende honderd kilometer van de rit namelijk in dalende lijn richting aankomstplaats Cuneo. Een klein knikje wacht nog op veertig kilometer van de streep wanneer de renners voorbij het magistrale Santuario di Vicoforte rijden. Die imposante kerk bezit een koepel met een diameter van maar liefst 36 meter, die de grootste ter wereld is! 

 

Voor het koersverhaal zal het er echter niet om draaien wie de grootste heeft, maar wie over de snelste benen beschikt. Meer dan waarschijnlijk zal er gesprint worden in de straten van Cuneo, of het nu om de kopgroep of het peloton gaat. De meet is pal in het centrum getrokken op een van de belangrijkste en breedste wegen van de chocoladestad. Deze atypische versie van La Primavera zal daar zijn winnaar kennen.


Deel dit artikel
Gamecenter