EK 2024

Hoe kan Nederland zich al kwalificeren voor het EK 2024?

750X500 Landingspage EK WK

Nederland kan zich deze week al plaatsen voor het EK Voetbal 2024! Hiervoor is een eerste of tweede plek in de kwalificatiegroep vereist. Via zeven verschillende scenario's is plaatsing voor het Europees Kampioenschap 2024 in Duitsland een feit.


12 oktober 2023 in EK 2024

Kwalificatie Plaatsing Nederland

Winst tegen Frankrijk

Op vrijdag 13 oktober om 20:45 kan Nederland een grote stap zetten richting het EK door Frankrijk te verslaan. Mocht dat lukken maakt het resultaat tussen Ierland en Griekenland niets uit zolang Nederland maar ook van Griekenland wint op maandag 16 oktober om 20:45. Een gelijkspel tegen de Grieken kan zelfs genoeg zijn als Ierland eerder op vrijdag 13 oktober van Griekenland wint.

Gelijkspel Nederland - Frankrijk

Indien Oranje niet de volle mep tegen Frankrijk weet te behalen, is plaatsing in oktober voor het EK nog steeds mogelijk. Wel is Nederland dan afhankelijk van het resultaat tussen Ierland en Griekenland. Als de Grieken in Ierland niet de volle drie punten pakken kan Nederland met een overwinning in Athene alsnog kwalificatie veiligstellen.

Nederlaag tegen Frankrijk

Mocht Frankrijk wederom van Nederland winnen, is er slechts één scenario mogelijk waarin Nederland zich deze week nog kan plaatsen voor het EK. Griekenland moet dan tweemaal verliezen binnen een week, eerst tegen Ierland en vervolgens tegen Nederland.

In november op herkansing

Mocht Nederland zich in oktober niet plaatsen voor het EK in 2024 kan het alsnog kwalificatie veiligstellen in de wedstrijden tegen Ierland (18 november 2023) en Gibraltar (21 november 2023). Wat gebeurt er als twee ploegen hetzelfde aantal punten hebben?

Regels bij gelijk aantal punten kwalificatie EK 2024

Voorspel de wedstrijden van Nederland!

Alvast warmdraaien voor het EK voetbal in 2024?

Speel gratis mee

Deel dit artikel
Gamecenter