EK 2024

EK Poule C - Engeland, Denemarken, Slovenië en Servië

Groep C

In Poule C van het EK 2024 zijn Engeland en Denemarken de grote favorieten om door te gaan. Toch dienen zij rekening te houden met het stugge Slovenië en Servië die zich ook rechtstreeks wisten te plaatsen.


4 januari 2024 in EK 2024

Programma

Datum

Tijd

Thuis

Uit

16 juni

18:00

Slovenië Slovenië

Denemarken Denemarken

16 juni

21:00

Servië Servië

Engeland Engeland

20 juni

15:00

Slovenië Slovenië

Servië Servië

20 juni

18:00

Denemarken Denemarken

Engeland Engeland

25 juni

21:00

Engeland Engeland

Slovenië Slovenië

25 juni

21:00

Denemarken Denemarken

Servië Servië

Engeland

Wederom heeft Engeland zich soeverein geplaatst voor een groot eindtoernooi. De mannen van Gareth Southgate bleken onverslaanbaar en kregen slechts vier tegendoelpunten te verwerken.

De Engelsen hopen dit jaar eindelijk weer eens de beker mee naar huis te nemen, en het goede voorbeeld is al gegeven door de Engelse vrouwen onder leiding van Sarina Wiegman op het EK 2021. De mannen waren zelf op het vorige EK ook al dichtbij: ze kwamen op voorsprong in de finale, maar verloren uiteindelijk met strafschoppen van Italië.

Met Harry Kane en Jude Bellingham beschikt Engeland over spelers die ook buiten de landgrenzen excelleren, en juist dat kan de Engelse ploeg net dat beetje extra geven tijdens dit EK. 

Denemarken

De Europees Kampioen van 1992 kwam op het vorige EK tot de halve finale. Dat toernooi in 2021 werd echter gekenmerkt door het ineenstorten van Christian Eriksen tijdens de wedstrijd Denemarken - Finland.

Inmiddels maakt de creatieve middenvelder weer deel uit van de selectie die het vooral moet hebben van het scorend vermogen van Rasmus Hojlund. Bij zijn club Manchester United gaat het wat moeizamer, maar als hij eenmaal het nationale tricot aanheeft legt hij ze er maar al te makkelijk in: zeven doelpunten in zijn laatste acht kwalificatiewedstrijden!

Denemarken plaatste zich als groepshoofd in een poule met onder meer Slovenië. Beide landen behaalden 22 punten, maar Denemarken presteerde in het onderlinge duel beter. Nu Slovenië op het EK wederom de tegenstander is, geeft dat de Denen het nodige vertrouwen.

Servië

Voor het eerst in haar recente geschiedenis heeft Servië zich als zelfstandig land geplaatst voor het EK. In een relatief makkelijke groep met Hongarije, Montenegro, Litouwen en Bulgarije plaatste zij zich rechtstreeks via de tweede plek.

De sterspeler van de Serviërs is Dusan Vlahovic. De spits van Juventus werd voor ruim tachtig miljoen euro aangetrokken door de Turijnse club. Vooralsnog heeft hij dit prijskaartje nog niet weten te verzilveren, maar met zijn 24 jaar is er nog alle ruimte voor verbetering. 

De ervaring in het team komt van de sluwe Fulham-spits Aleksandar Mitrovic en de oud-Eredivisiespelers Dusan Tadic en Nemanja Gudelj.

Slovenië

Na jaren van ongekende luxe in het wielrennen mag de Sloveense toeschouwer nu ook juichen voor hun voetballers. Voor het eerst sinds 2000 doet Slovenië weer mee aan het EK voetbal! In Duitsland proberen zij te doen wat tijdens het EK van 2000 (in Nederland en België) destijds niet lukte: een wedstrijd winnen.

Met Jan Oblak in de goal en de talentvolle Benjamin Sesko in de spits heeft Slovenië slechts twee spelers die wekelijks op het allerhoogste niveau acteren. Vraag de gemiddelde voetbalfan om nog eens vijf spelers van het nationale elftal te noemen en het zal lang stil blijven.

De rechtstreekse plaatsing, ten koste van Finland en Kazachstan, geeft de sterkte van de ploeg aan en vooral Denemarken en Servië gaan een zware kluif hebben om de Slovenen te verslaan.

EK poultje voor het bedrijf?

Binnen enkele minuten een op maat gemaakt EK poultje voor uw bedrijf!

Start het plezier

Deel dit artikel
Gamecenter