EK Voetbal 2024

Is het nou EK-poule of EK-pool?

Italië Wint

Drie jaar geleden was de apotheose van het uitgestelde EK 2020. In een kolkend Wembley wonnen de Italianen na strafschoppen van Engeland en lieten de bakermat van het voetbal achter in rouw. De Engelse fans hadden tijdens het toernooi naam gemaakt het met massaal vertolken van ‘Football’s coming home’, wat door de Italianen subtiel werd verbasterd tot ‘Football’s coming Rome’. In het kielzog van de Italianen mocht ook Carola Jansen feestvieren. Zij kroonde zichzelf tot Scorito legend door het winnen van de EK pool, of moeten we zeggen EK poule? Nu wij merken dat de oranjekoorts weer begint aan te zwengelen is het goed om de discussie nog even plat te beslechten, want welk EK spel gaan wij dadelijk massaal spelen? De EK-poule 2024 of EK-pool 2024?  


11 april 2024 in EK 2024

Als we de officiële lijn zouden volgen is er maar één correct antwoord, namelijk de ‘EK-pool 2024’. Maar de twee termen worden voortdurend door elkaar heen gebruikt en beiden zijn breed geaccepteerd in sportland. Het scheelt dat je het verschil alleen hoort als je goed luistert. Een "voorspelwedstrijd" rondom een sporttoernooi is een pool. Dus als jij het EK-spel van Scorito wint, dan ben je de winnaar van de grootste EK-pool van Nederland. Dit spreek je uit als ‘poel’ met een iets langer aangehouden oe. Het woord poule komt uit het Frans en verwijst naar de indeling van groepen. Bijvoorbeeld, in de EK-poule is Nederland gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Ook poule spreek je uit als ‘poel’ maar de oe is een net wat kortere oe dan in pool. Dit alles moet je natuurlijk niet verwarren met Mathieu van der Poel, hij is namelijk een wielrenner die momenteel alles wint wat er maar te winnen valt.

Na dit college vraag je je misschien af waarom Scorito dan toch communiceert met EK-poule. Dat antwoord is een stuk makkelijker te geven: daar wordt online het meeste op gezocht!

Met deze kennis op zak is de eerste stap naar een goede EK-poule 2024 alvast gezet. Want nu alle deelnemende landen bekend zijn, nadert het Scorito EK-spel 2024 met rasse schreden. Scorito zal jullie de komende periode voorzien van alle relevante informatie om jouw EK-spel tot een goed einde te brengen! Al kan er aan het eind maar één winnaar zijn. Wie volgt Carola Jansen (winnaar EK 2021) en Simon Hanegraaf (winnaar WK 2022) op?


Deel dit artikel
Gamecenter