EK 2024

EK-spel Scorito: 1,1 miljoen deelnemers

MK3 NOLOGO 700

Het EK2024 is begonnen en Nederland heeft er zin in. Bij Scorito hebben we dat gemerkt, want meer dan 1 miljoen EK-volgers nemen deel aan het EK-spel. Een absoluut record en enorme mijlpaal.


15 juni 2024 in EK 2024

70% marktaandeel

Ongeveer 1,6 miljoen Nederlanders nemen deel aan een online EK-pool. Scorito is net als voorgaande toernooien, de marktleider in Nederland. Maar liefst 1,1 miljoen Nederlanders hebben zich via Scorito aangemeld, wat resulteert in een marktaandeel van circa 70%.

Record en mijlpaal

Nooit eerder namen in Nederland zoveel mensen deel aan één EK-spel. Daarmee verbeterde Scorito haar eigen record uit 2022, toen namen 650.000 mensen deel aan het WK-spel. Het maakt Scorito-oprichter Martijn van Dijk erg trots: “Natuurlijk, één miljoen is een mijlpaal. Als je bedenkt hoeveel mensen dat zijn, die wij de komende vier weken extra EK-plezier mogen bezorgen”

Eindelijk weer normaal toernooi

Dat Nederland zo massaal deelneemt aan het EK-spel heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat er eindelijk weer eens een normaal toernooi is, volgens Van Dijk: “Ga de laatste toernooien maar na: het WK2022 was in de winter én in Qatar, in 2021 hadden we het Corona EK en de twee toernooien daarvoor (2018 en 2016) wist Oranje zich niet te plaatsen”.

Ranking binnen 1 minuut

Het nieuwe record zorgt ook voor technische uitdagingen bij Scorito, als na iedere wedstrijd de deelnemers massaal naar het platform komen om hun scores te bekijken. Van Dijk: “Tijdens de wedstrijden zitten er gemiddeld zo’n 50 duizend mensen tegelijkertijd op onze app, maar na het laatste fluitsignaal dan komt er binnen 20 seconden een orkaan aan mensen op ons af. Op dat zelfde moment draaien onze calculators op volle toeren, want we moeten dan voor 1 miljoen mensen de ranking berekenen. Ons doel is dat we dit proces binnen 1 minuut afronden, zonder traagheid op het platform. Of dat lukt? Ja, vrijwel altijd en dat is een groot compliment aan ons technisch team”.


Deel dit artikel
Gamecenter