Giro d'Italia 2022

Favorieten - Puntenklassement

Punten1

Zes tot acht etappes zullen waarschijnlijk eindigen in een massasprint. Dat wordt het terrein waar de beste sprinters van het peloton zich zullen uitleven. In de eerste plaats met het oog op ritoverwinningen, maar bij het rijden van een paar goede sprints kan de paarse puntentrui al snel een doel worden. De topsprinters moeten echter niet enkel afrekenen met hun eigen soort, want ook de explosieve punchers ruiken de trui op een parcours die mogelijkheden biedt voor hen.


5 mei 2022 in Wielrennen

Wanneer er op vlakke wegen gesprint moet worden om de ritzege, is Caleb Ewan (€ 4.000.000) de man om in de gaten te houden. De kleine Australiër zal, waar mogelijk, zijn voltallige Lotto-ploeg aan het werk zetten om het te laten uitdraaien op een massasprint. De Pocket Rocket was tot dusver al vijf keer trefzeker in de Giro, en zal dat cijfer nog wat proberen aan te dikken. Dit jaar boekte Ewan in elke meerdaagse koers een ritzege. Dat gegeven biedt perspectief. Of hij de puntentrui ook daadwerkelijk in de wacht sleept is de vraag, met ook de Tour de France op zijn voorlopige programma.
Mark Cavendish (€ 3.500.000) kennen we vooral van de Tour de France, waarin hij al 34(!) keer de allersterkste was. Maar de Brit nam ook al vijf keer deel aan de Giro d'Italia. Zijn productie daar? 15 etappezeges en een puntentrui! Wie denkt dat de jaren zijn gaan tellen van de 36-jarige heeft het mis. In de afgelopen Tour de France was hij de sprintkoning. Cavendish won vier etappes én won het puntenklassement.

Alpecin-Fenix heeft sprinter Tim Merlier vanwege een elleboogblessure van de startlijst gehaald. Wel stuurt de ploeg Mathieu van der Poel (€ 3.000.000) naar de Giro. De Nederlander heeft uitstekende punchvaardigheden, is aanvaller pur sang en beschikt over een goed eindschot. Als hij het deze Giro (weer) op zijn heupen krijgt, zou hij zomaar hoog in het puntenklassement kunnen eindigen!

In de categorie van drie miljoen vinden we twee sprinters die beiden al eens een puntentrui uit de Giro mee naar huis mochten nemen. Giacomo Nizzolo (€ 3.000.000) won dat klassement in 2015 en 2016 en boekte in die ronde vorig jaar zijn eerste etappezege. Intrinsiek is hij niet de snelste, maar wél sterker dan de drie hierboven genoemd. Dat kan een competitief voordeel opleveren als het gaat om de puntentrui. Arnaud Démare (€ 3.000.000) nam vier keer deel aan de Giro en doet het in die koers eigenlijk altijd goed. Zeker in 2020, toen hij maar liefst vier keer de snelste was in de massasprint. Als hij ook maar in de buurt komt van die prestatie, dan is hij iedere euro dubbel en dwars waard.

Fernando Gaviria (€ 2.500.000) leek begin dit seizoen weer in de vorm van weleer te steken. De nog altijd pas 27-jarige Colombiaan won twee ritten in de Ronde van Oman en was ook in de Saudi Tour één van de snelste mannen. Een sleutelbeenbreuk in Omloop Het Nieuwsblad zorgde er vervolgens voor dat zijn voorjaar voorbij was. Één voordeel? De winnaar van het puntenklassement in 2017 zal nu okselfris aan de Giro d'Italia beginnen. Vergelijkbaar met vorig jaar overigens, toen hij derde werd in het puntenklassement en toch stiekem aardig wat Scoritopunten bij elkaar wist te sprokkelen.

Tussen alle klimgeiten van Bahrein-Victorious is Phil Bauhaus (€ 2.500.000) wellicht een onopvallende naam. Toch wist deze Duitse krachtpatser al in 2017 zijn eerste WorldTour zege binnen te slepen. Hoewel hij zich sindsdien niet ontwikkelde tot veelwinnaar, blijft hij een gevaarlijke outsider in de sprints. Ook dit seizoen wist hij weer te winnen op het hoogste niveau en is hij een vaste klant in de top 10 van vlakke etappes. Als hij dat niveau deze Giro doortrekt, kan hij zomaar een karrenvracht aan punten opleveren.

In de categorie van € 2 miljoen vinden we een debutant: Biniam Girmay (€ 2.000.000). De renner uit Eritrea kent dit jaar zijn grote doorbraak. Hij won in januari de Trofeo Alcúdia, in zijn tweede koers voor zijn nieuwe werkgever. Vervolgens liet hij zich in drie massasprints van Parijs-Nice zien (3x top 10). Na die ronde richtte hij zich op het klassiekerwerk. In Milaan-San Remo deed hij het goed (12e), in de E3 nog iets beter (5e) en het huzarenstukje kwam in Gent-Wevelgem (1e)! Dat hij sterk is heeft hij dit seizoen bewezen, maar hoe snel hij écht is en hoe goed hij een koers van meer dan één week verteert, is nog twijfelachtig. Durf jij het gokje aan?

Bij Cofidis staan er twee snelle mannen op de startlijst: Simone Consonni (€ 2.000.000) en Davide Cimolai (€ 2.000.000). Eerstgenoemde heeft in een grote ronde nog nooit echt voor eigen kansen mogen rijden. Alhoewel, vorig jaar in de Giro d'Italia was hij sprintkopman nadat ploegmakker Viviani de ronde verliet. Dat resulteerde in een tweede en vierde plek. Cimolai was vorig jaar in de Giro de gehele ronde de sprintkopman bij zijn team. Dat ging hem niet slecht af; hij eindigde tweede in het puntenklassement en scoorde liefst 363 Scoritopunten. Wie de sprinter wordt bij Cofidis is nog niet bekend, al denken wij gezien de resultaten van dit jaar dat Consonni een streepje voor heeft.

Bij Team DSM sturen ze twee spurtbommen naar deze Giro: Cees Bol (€ 2.000.000) en Alberto Dainese (€ 1.500.000). De ploeg heeft al aangegeven dat beiden mogen proberen om zo hoog mogelijk te eindigen in vlakke ritten, en dat is niet verwonderlijk. Door de nieuwe degradatieregeling kunnen teams hun WorldTour-licentie kwijtraken als zij niet genoeg UCI-punten sprokkelen en aangezien Team DSM (nog) niet al te hoog in die ranking staat kunnen ze ieder punt goed gebruiken. Beide renners zijn snel, maar hebben niet de topsnelheid om constant mee te doen voor de etappezege. Voor Bol geldt: als het treintje loopt, kan hij topresultaten rijden. Dat bleek onder andere in de tweede rit van Parijs-Nice 2021, waarin hij alle topsprinters versloeg. Dainese zal deze rittenkoers niet vaak in de top 5 te vinden zijn, maar sta er niet raar van te kijken dat hij de nodige top 10s produceert. Zijn sprintersbenen zijn niet oppermachtig, zijn positionering is dat wel.


Deel dit artikel
Gamecenter