Voorbeschouwing

14. GP van Italië | Monza

14. Italië Monza Blog

De coureurs en hun hele entourage strijken dit jaar voor de tweede keer neer in Italië. Na eerder al de rondjes te hebben verreden op Imola, mogen de coureurs het nu laten zien op het pijlsnelle circuit van Monza.


6 september 2022 in Formule 1

Nergens zijn er meer F1-races gereden dan op het circuit van Monza, de stad iets ten noordelijker van Milaan. En niet geheel verrassend is het Ferrari die hier de meeste overwinningen heeft behaald. Maar de écht jonge F1-fan heeft de rode bolide slechts één keer als eerste over de streep zien gaan. Dat was Charles Leclerc in 2019, die ervoor zorgde dat het Italiaanse volkslied sinds 2010 weer door Monza galmde. In de tussenliggende periode was het vijfmaal Lewis Hamilton die de snelste was. Mocht hij dat in 2022 weer zijn hoeft hij het record van meeste gewonnen races niet meer te delen met Michael Schumacher.

De laatste twee edities kennen twee opvallende winnaars: Pierre Gasly en Daniel Ricciardo. Voor de Fransman is het tot dusver zijn enige overwinning in de F1 en voor Daniel Ricciardo zijn enige in de afgelopen drie jaar. Dat biedt hoop voor iedereen in de subtop! Maar Max Verstappen zou hier graag een stokje voor willen steken. Zowel in 2020 als in 2021 had hij een DNF achter zijn naam, en zijn beste notering is vooralsnog de vijfde plek uit 2018. Nu hij beschikt over de meest krachtige motor moet hij deze prestatie op zijn minst kunnen verbeteren.


Deel dit artikel
Gamecenter