Voorbeschouwing

11. GP van Hongarije

11. Hongarije Blog

De GP van Hongarije is alweer de vierde van deze maand en de laatste in Fase 3 van het Scorito GP-spel. Mochten je acht coureurs het de afgelopen drie races goed hebben gedaan, kan je ook dit weekend weer veel punten verwachten. Normaal gesproken kent de Hungaroring namelijk weinig verrassingen. Maar toen kwam de regenrace van 2021! Niemand minder dan Esteban Ocon in de Alpine bleek de snelste te zijn en boekte daarmee zijn eerste overwinning in de koningsklasse


29 juli 2022 in Formule 1

De baan in Hongarije – die sinds 1986 elk jaar een vaste prik op de kalender is – staat nou niet echt bekend om de vele inhaalmogelijkheden. Alleen het lange stuk voor bocht 1 en het kortere stuk erna kan gebruikt worden om de achtervleugel open te gooien, en is daarmee één van de weinige plekken op de baan waar een plek gewonnen kan worden. Met deze informatie gingen de coureurs in 2021 direct aan de haal, maar wellicht iets te fanatiek. In bocht 1 van de natte openingsronde leek het namelijk eerder bowlen dan motorsport; de Mercedes van Valtteri Bottas kegelde vier concurrenten buiten de baan. Zowel de Fin als Charles Leclerc waren genoodzaakt hun race te staken.

De Hungaroring wordt gekscherend ook weleens het Monaco zonder muren genoemd. De teams doen er goed aan om de informatie van dat circuit mee te nemen naar Hongarije. De afstelling van de wagen zal er namelijk – op het gebied van downforce – redelijk hetzelfde uitzien. Gezien de knappe kwalificatie van Lando Norris (6e) en Fernando Alonso (7e) in Monaco kan je dat klusje wel over laten aan McLaren en Alpine. Wie daar ook verrassend goed was? Sebastian Vettel! Hij bracht voor het eerst dit seizoen zijn Aston Martin naar Q3. En laat de Duitser nou net degene zijn die vorig jaar op de tweede plek eindigde in Hongarije, na eerder (in de Ferrari) al twee keer de beste te zijn geweest in Hongarije.


Deel dit artikel
Gamecenter