Voorbeschouwing

10. GP van Groot-Brittanië

10. Groot Brittanië Blog

Op een normale zondag in Silverstone zijn er slechts tweeduizend inwoners in het dorpje te vinden, maar tijdens het eerste weekend van juli kan je dat met een factor of 75 vergroten. Op een uurtje rijden van Londen vindt dan de Grote Prijs van Groot-Brittannië plaats. Op het circuit van Silverstone vechten de twintig coureurs om winst op het circuit waar de allereerste Formule 1-race ooit werd gehouden.


1 juli 2022 in Formule 1

Vorig jaar was het vanaf bocht 1 al spannend tussen de twee kemphanen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Terwijl de Brit vanaf pole startte, wist de Nederlander al direct de koppositie te pakken en was het een halve ronde een spannend gevecht voor de leiding. Het waren 53 geweldige seconden. In Copse Corner tikte de wagen van Hamilton de Red Bull van Verstappen van de baan. Einde race voor de Nederlander. Ondanks een tijdstraf van 10 seconden voor Hamilton wist hij zijn thuisrace voor de 7e keer te winnen.

Het is de verwachting dat wij dit jaar wederom de Nederlander vooraan in de race zien. Maar of Hamilton op kan gaan voor een 8e overwinning op Silverstone? Die kans lijkt dit jaar een stuk kleiner. De favorietenrol lijkt nu weggelegd voor Charles Leclerc. In de snelle bochten – denk aan de combinatie Maggots en Becketts - kan de Ferrari van de Monegask genoeg voorsprong opbouwen om op de twee rechte stukken buiten de DRS van de achterligger te blijven. Achter de winnaars hoopt McLaren ook een mooie notering te rijden, net zoals in 2021 toen zij knap de 4e en 5e plek bezetten. Maar pas op: als de motor van Ferrari goed draait op Silverstone, kan je ook veel verwachten van de Alfa Romeo.


Deel dit artikel
Gamecenter