Voorbeschouwing

12. GP van Frankrijk

12. France

Dit weekend kijkt tout les monde naar Frankrijk want zowel de GP van Frankrijk als de slotfase van de Tour de France vindt hier plaats! De wielrenners rijden vandaag door de mooiste straat van de wereld en de Formule 1-coureurs? Tja, die rijden op een groot stuk asfalt die lijkt ingekleurd door een verveelde kleuter. Dat doet echter niks af aan de spanning, want van vorig jaar hebben we geleerd: pas op de finish worden de punten verdeeld!


22 juli 2022 in Formule 1

In 2021 was het een spannende strijd tussen wederom Lewis Hamilton en Max Verstappen. De Nederlander begon op pole, verloor grip in bocht 1 en zette vanaf dat moment de achtervolging in. Gelukkig voor de Red Bull-coureur heeft het weinig gevolgen om een bocht te verliezen op het circuit van Paul Ricard. In plaats van gras, grind of een muur heb je een breed stuk asfalt buiten de racelijn in Frankrijk. Met een andere bandenstrategie kwam de Nederlander de een na laatste ronde voorbij aan de Brit en pakte zo de belangrijke punten in het kampioenschap.

Niet alleen voor de koppositie werd gestreden, ook daarachter waren er genoeg plaatsverwisselingen te zien. Na de GP van Brazilië waren, in 2021, de meeste inhaalacties te zien op de GP van Frankrijk! En dat terwijl het parcours in 1990 van de kalender werd gehaald omdat er te weinig inhaalmogelijkheden zouden zijn. Sinds 2018 maakt het circuit nabij Marseille weer deel uit van de kalender en met twee overwinningen van Hamilton en een van Verstappen kent het circuit logische winnaars. Weinig hoop voor de thuisrijders Pierre Gasly en Esteban Ocon dus. Al kan een goede configuratie aan de auto de coureur sneller door het lange rechte stuk en de lange bochten begeleiden.


Deel dit artikel
Gamecenter