GP 2022 fase 1

Tops en Flops

Copyright Proshots 2642770

Foto: ProShots

Een nagelnieuw team van acht racepiloten samenstellen is altijd een heerlijke breinbreker tijdens Scorito GP. In de tweede selectieronde selecteer je een team voor de komende vijf races: van de kwalificatie van Miami (7 mei) tot en met de race van Canada (19 juni). Wij nemen onder de loep wie de top- en flopkeuzes waren van de eerste drie races* en helpen jou zo met de tweede selectiefase.


23 april 2022 in Formule 1

CATEGORIE A (Hamilton, Verstappen, Russell)

Top: George Russell

Toegegeven, in deze A-categorie was er niet echt een topcoureur te selecteren. Max Verstappen viel twee keer uit, terwijl Mercedes er veel slechter op staat dan eerder gedacht. We noemen George Russell als 'top' omdat hij de goedkoopste coureur in categorie A was. Daarnaast viel hij niet uit en pakte hij méér Scorito- en WK-punten dan Lewis Hamilton. Een knappe prestatie! Het matige presteren van de Mercedes heeft wel effect op de nieuwe teamselectiefase: zowel Russell als Hamilton zakken één categorie. 

Flop: Lewis Hamilton

Als je zeven keer wereldkampioen bent geworden, dan wordt er vanzelfsprekend veel van je verwacht. Toch wist hij in de eerste drie races slechts één keer op het podium te belanden, terwijl hij in de tweede race zelfs Q1 niet wist door te komen. Met recht de absolute flop van deze categorie dus. Ook Hamilton wordt deze tweede periode dus teruggezet naar B. Als je nu meer verwacht van Mercedes, dan kun je nu wel eens goud in handen hebben met topcoureur Hamilton.

 

CATEGORIE B (Leclerc, Norris, Pérez, Sainz, Ricciardo) 

Top: Charles Leclerc

Charles Leclerc was de duurste coureur in de B-categorie, maar wat was hij zijn prijskaartje waard. De Monegask is ruim leider in het wereldkampioenschap en won al twee races. Inmiddels is hij volgens de bookmakers topfavoriet voor het winnen van het wereldkampioenschap. Door zijn fantastische prestaties is hij nu A-coureur én de duurste coureur in het spel. 

Flop: Daniel Ricciardo

Goedkoop is duurkoop, zeggen ze vaak. Voor Daniel Ricciardo gold dat zeker. De goedkoopste coureur in de B-categorie rijdt in de McLaren en die bleek de eerste twee races totaal niet competitief. In Australië zag het er ietsjes beter uit en wist Ricciardo ook voor het eerst in de punten te rijden. Door de matige prestaties van McLaren zijn zowel Ricciardo als Norris teruggezet naar de C-categorie. Als jij verwacht dat er betere tijden aankomen voor de autofabrikant, dan kan Ricciardo (en Norris) nú wel een interessante keuze zijn. <

 

CATEGORIE C (Alonso, Gasly, Ocon, Stroll, Tsunoda, Vettel) 

Top: Esteban Ocon

Zijn ploeggenoot Fernando Alonso was een miljoen duurder, maar het is Esteban Ocon die de absolute puntenpakker bleek in de C-categorie. De Fransman reed als enige C-coureur constant in de punten en was in de eerste drie races telkens sterker dan Alonso. Ook in deze teamselectiefase is Ocon niet de duurste coureur in deze categorie, omdat hij nu moet opboksen tegen de McLarens. 

Flop: Sebastian Vettel

Veel slechter kon Sebastian Vettel het seizoen 2022 niet beginnen. Aan de eerste twee races kon hij door corona niet deelnemen. Zijn stoeltje werd ingenomen door Nico Hülkenberg, maar hij bakte er met een zeventiende en twaalfde plek vrij weinig van. In de GP van Australië mocht Vettel voor het eerst deelnemen aan een grand prix dit seizoen. Het resultaat? Een DNF. Van alle coureurs scoorde(n) de Duitser(s) tot nu toe de minste punten. Het gevolg? Sebastian Vettel is – samen met zijn teamgenoot – teruggezet naar de allerlaagste categorie! 

 

CATEGORIE D (Albon, Bottas, Latifi) 

Top: Valtteri Bottas

De renner die je in de vorige periode móest hebben was Valtteri Bottas. De Fin staat derde in het puntenklassement van Scorito, met een enorme straatlengte voorsprong op de andere D-coureurs. Bottas reed de eerste drie races twee keer in de punten en dat levert als D-coureur een hele berg Scoritopunten op. Ook zijn kwalificatie was de eerste periode ijzersterk. Het zit helemaal goed met de topsnelheid van de Alfa Romeo, die sowieso een stuk sterker blijkt dan vooraf verwacht. 

Flop: Nicholas Latifi

De Williams blijkt (voorlopig) de slechtste auto in dit Formule 1-seizoen. En als we een blik werpen op de twee coureurs van Williams, dan is Nicholas Latifi daarvan duidelijk de grootste flop. Waar ploeggenoot Alexander Albon in race 3 nog een zeer verrassend in de punten reed (dankzij een uitstekende strategie), komt Nicholas Latifi voorlopig niet in de buurt van die tiende plek. De Canadees is in de tweede periode dan ook terecht de allergoedkoopste coureur van het spel. 

 

CATEGORIE E (Zhou, Schumacher, Magnussen) 

Top: Kevin Magnussen

Waar de coureurs in de E-categorie vorig jaar elke periode opnieuw matig presteerden, is dat in de afgelopen fase totaal omgekeerd. Kevin Magnussen, Guanyu Zhou en Mick Schumacher scharen zich allemaal in de top 10 van het Scoritopuntenklassement. Eerstgenoemde deed het van die drie het allerbeste. In de eerste twee races pakte hij gigantisch veel punten in de race, terwijl hij ook in de derde race nog aardig wat Scoritpunten bij elkaar sprokkelde. Magnussen reed in deze eerste periode de meeste Scoritopunten bij elkaar, met recht dé top in deze categorie dus! 

Flop: Mick Schumacher

Nee, van een echte flop kunnen we niet echt spreken, als je twee van de drie keer minimaal honderd punten pakt in een race. Maar feit blijft wel dat de twee andere E-coureurs zichtbaar beter presteerden dan Schumacher. De coureur van Haas moest het in de eerste races doen met een elfde en dertiende plek. En doordat hij in de kwalificatie van de GP van Saudi-Arabië zwaar crashte, staat er ook al een DNS achter zijn naam. Ondanks dat is hij voor deze fase wel een categorie hoger geplaatst. In de D-categorie is hij de goedkoopste coureur, twee miljoen goedkoper dan zijn Deense teamgenoot.

 

* De tweede teamselectiefase gaat open vanaf de GP van Italië. Dat betekent dat deze preview en de prijskaartjes van de coureurs zijn gebaseerd op de eerste drie races. Dat betekent dus ook dat het interessant kan zijn om te kijken wie goed en slecht presteerden in race 4 (ten opzichte van hun prestaties in de eerste drie races).


Deel dit artikel
Gamecenter