EK 2024

EK Poule F - Portugal, Turkije en Tsjechië

Groep F

In Poule F neemt de winnaar van het EK 2016, Portugal, het op tegen Turkije, Tsjechië en de winnaar van het laatste play-off ticket (Georgië of Griekenland). Zowel Portugal als Turkije sloot de kwalificatie af als groepshoofd, terwijl Tsjechië pas op doelsaldo naar plek twee werd verwezen. Met drie landen in sterke vorm kan het nodige vuurwerk worden verwacht!


4 januari 2024 in EK 2024

Programma

Datum

Tijd

Thuis

Uit

18 juni

18:00

Turkije Turkije

n.n.b.

18 juni

21:00

Portugal Portugal

Tsjechië Tsjechië

22 juni

15:00

n.n.b.

Tsjechië Tsjechië

22 juni

18:00

Turkije Turkije

Portugal Portugal

26 juni

21:00

n.n.b.

Portugal Portugal

26 juni

21:00

Tsjechië Tsjechië

Turkije Turkije

Portugal

Nog steeds onder aanvoering van Cristiano Ronaldo (op het EK zal hij 39 jaar zijn) plaatste Portugal zich soeverein voor het EK. Alle tien de wedstrijden werden gewonnen, met 36 goals voor en slechts 2 tegen. Geen enkel land werkte een betere kwalificatiereeks af en daarmee zijn de verwachtingen weer hooggespannen voor de eindwinnaar van 2016. 

Met Cristiano Ronaldo (10 doelpunten), Bruno Fernandes (6 doelpunten) en João Cancelo (3 doelpunten) zijn er ook in elke linie doelpuntenmakers te vinden. Welke selecteer jij als topscorer in je poultje op Scorito?

Turkije

Er gaat weer getoeterd worden! Voor de derde keer op rij plaatst Turkije zich voor het EK. Het grootste land (qua inwoners én oppervlakte) op dit toernooi werd in de kwalificatie groepswinnaar ten koste van Kroatië en Wales. Een bijzondere prestatie van de nationale trots ligt daarmee in het verschiet. 

Net zoals tijdens het WK van 2002 waar de Turken plots derde werden! Met de in Nederland geboren Orkun Kökçü en Ferdi Kadıoğlu heeft het Turkse elftal deze zomer ook een Nederlands tintje te pakken. De vleugelverdediger Kadıoğlu scoorde zelfs in de gewonnen oefenwedstrijd tegen Duitsland (3-2)!

Tsjechië

De plaaggeest van Nederland tijdens het vorige EK verschijnt ook dit jaar weer op het hoofdtoneel. Tsjechië had een relatief eenvoudige kwalificatiegroep met Polen en Albanië als grootste uitdagers. Tegen Polen werden vier punten behaald, tegen Albanië slechts een. 

Met Tomas Soucek en Vladimir Coufal kent Tsjechië twee sterkhouders van het goed presterende West Ham United. De Eredivisie-volgers zullen vooral gefocust zijn op Vaclav Cerny (voormalig speler van Ajax, FC Utrecht en FC Twente) en Ondrej Lingr (Feyenoord). 

Georgië, Luxemburg, Griekenland of Kazachstan

Via de play-offs van Path C plaatst Georgië, Luxemburg, Griekenland of Kazachstan zich voor het EK. De twee halve finales zijn op donderdag 21 maart 2024 en de finale is op dinsdag 26 maart 2024. De winnaar hiervan komt direct in Poule F op het EK 2024.

EK poultje voor het bedrijf?

Binnen enkele minuten een op maat gemaakt EK poultje voor uw bedrijf!

Start het plezier

Deel dit artikel
Gamecenter