EK 2024

EK Poule E - België, Slowakije en Roemenië

Groep E

De Rode Duivels nemen het dit EK op tegen Slowakije en Roemenië. De zogenoemde 'Gouden generatie' bracht geen zilverwerk op, maar beschikt in 2024 nog steeds over een sterk elftal. Welk land zich als vierde plaatst voor Poule E wordt in maart bekend gemaakt. Om dat ticket strijden Oekraïne en IJsland.


4 januari 2024 in EK 2024

Programma

Datum

Tijd

Thuis

Uit

17 juni

15:00

Roemenië Roemenië

n.n.b.

17 juni

18:00

België België

Slowakije Slowakije

21 juni

15:00

Slowakije Slowakije

n.n.b.

22 juni

21:00

België België

Roemenië Roemenië

26 juni

18:00

Slowakije Slowakije

Roemenië Roemenië

26 juni

18:00

n.n.b.

België België

België

Sinds 2014 weet België zich vrij eenvoudig te kwalificeren voor eindtoernooien. De Belgen sloten elke kwalificatie af als groepshoofd!

Superspits Romelu Lukaku was met zijn 14 doelpunten cruciaal voor de Belgen in de kwalificatiereeks. Ook de uitgeruste Kevin de Bruyne hoopt na zijn blessure weer van waarde te zijn voor het nationale elftal. Het lijkt - gezien hun leeftijd - de laatste kans voor deze toppers om in het rode tricot een hoofdprijs te bemachtigen. 

De oude garde wordt dit jaar ondersteund door de talentvolle aanvallers Jérémy Doku, Loïs Openda en Johan Bakayoko. Toch hopen de Belgen dat de vernieuwingsslag ook achterin snel plaats gaat vinden.

Slowakije

Voor de derde keer op rij heeft Slowakije zich geplaatst voor het EK. In een groep met Portugal, Luxemburg en IJsland werden de Slovaken tweede. Alleen de Europees Kampioen van 2016, Portugal, wist te winnen van Slowakije.

In de recente geschiedenis kwam het land nooit verder dan de achtste finale (2016). Hoe anders waren de tijden  toen het nog samen met Tsjechië onder Tsjecho-Slowakije speelde: tweemaal derde (1960, 1980) en in 1976 zelfs de eindwinst!

Met Milan Skriniar en Stanislav Lobotka heeft Slowakije twee toppers van de Italiaanse voetbalvelden in haar gelederen. Tel daar Feyenoord-verdediger David Hancko - die in de kwalificatie tweemaal scoorde - bij op en een sterk blok achterin is gevormd. 

Roemenië

Nog een groepswinnaar van de kwalificaties in Poule E: Roemenië! De Zwitsers werden naar plek twee verwezen en Israël moest het maar via de play-offs te zien bolwerken. 

Net zoals België komen ook de Roemenen ongeslagen naar het EK. De Roemeense verdediging liet slechts vijf tegendoelpunten toe en zijn daarmee een stugge tegenstander.

Over een echte topscorer beschikken de Roemenen niet, maar met de centrale verdediger Radu Dragusin zijn zij in ieder geval verzekerd van een sterk slot op de deur.

Bosnië en Herzegovina, Oekraïne, Israël of IJsland

Via de play-offs van Path A plaatst Bosnië en Herzegovina, Oekraïne, Israël of IJsland zich voor het EK. De twee halve finales zijn op donderdag 21 maart 2024 en de finale is op dinsdag 26 maart 2024. De winnaar hiervan komt direct in Poule E op het EK 2024.

EK poultje voor het bedrijf?

Binnen enkele minuten een op maat gemaakt EK poultje voor uw bedrijf!

Start het plezier

Deel dit artikel
Gamecenter