WK 2022 | Voorbeschouwing

Argentinië - Kroatië

ARGKRO

Twee landen die één specifiek onderdeel van het voetbal net iets beter beheersten dan hun tegenstander. Het balletje vanaf elf meter in een bewaakt doel schieten. Maakt dit de komende halve finale minder spectaculair? Absoluut niet, want in deze strijd zien wij de finalist van 2014 tegen de finalist van 2018. Argentinië versus Kroatië, Messi versus Modric. Wie van hen gaat wederom de finale van 2022 bereiken?


12 december 2022 in WK 2022

Dinsdag 13 december 20:00 Argentinië - Kroatië
Kroatië heeft dit WK erg veel moeite met scoren, zo ook tegen Brazilië. Niet gek dat na negentig minuten de teller van de Kroaten nog op nul stond. Dat die van de tegenstander op hetzelfde nummer stond was wél een prestatie van formaat. Het onaantastbare geachte Brazilië bleek tot bar weinig in staat. Was dit toe te rekenen aan het zeer solide Kroatië? Het antwoord op die vraag blijkt steeds duidelijker. Ook België, kwartfinalist Marokko én reuzendoder Japan kwamen tegen hen moeilijk tot scoren. Als iets één keer gebeurt is het een incident, als het in een korte tijd twee keer plaatsvindt is dat heel toevallig. Maar als het drie keer is gebeurd is er sprake van een patroon.

Argentinië komt vooral met de schrik vrij na de kwartfinale tegen Nederland. Wout Weghorst was na twee goals op weg om de staatsvijand nummer één te worden, maar door de goede strafschoppen van de Argentijnen gaan wij snel vergeten hoe indrukwekkend zijn invalbeurt was. Maar moeten de Kroaten nu echt vrezen voor Argentinië? Na vijf wedstrijden lijkt het antwoord: nee. Natuurlijk beschikken zij over individuele klasse, maar het elftal speelt in Qatar absoluut geen denderend voetbal.

Toch staat één van deze twee landen straks in de finale. Wie dat gaat zijn? De Kroaten hebben de grote favoriet Brazilië uitgeschakeld en moeten het gevoel hebben dat zij nu iedereen kunnen verslaan. Tegen Argentinië is de kans aanwezig dat zij ook daadwerkelijk dat gaan doen. Wellicht na weer een verlenging, wellicht weer na strafschoppen, maar Kroatië moet in staat zijn om het uiterste van Argentinië te eisen. Een spannende – maar geen hoogstaande – strijd krijgen wij te zien in de eerste halve finale.

Andere halve finale:
Frankrijk - Marokko 

 


Deel dit artikel
Gamecenter