Tour de France 2022

Radio Scorito BollenBokaal

Vingegaard Bollen
Foto: Pro Shots

Wat hebben Ruben Guerreiro, Bauke Mollema, Thibaut Pinot en Warren Barguil met elkaar gemeen? Ja, ze deden inderdaad alle vier mee aan de Tour de France van 2022. Maar daar doelden we niet op. Bovenstaande renners werden veelvuldig genoemd in voorbeschouwingen als kanshebber op de bollentrui. Mannen met bewezen klimmersbenen maar geen ambities voor het algemeen klassement. Logische namen die komen bovendrijven dus. Maar het bergklassement is vaak lastig te voorspellen, omdat hier veel kanshebbers voor zijn. Van gedesillusioneerde klassementsmannen tot avonturiers van kleine Franse ploegen. Kortom, het bergklassement leent zich uitstekend voor een voorspelbokaal. 


25 juli 2022 in Wielrennen

In aflevering 1 van Radio Scorito werd dan ook de BollenBokaal in het leven geroepen. Voorspel de winnaar van de bolletjestrui en maak kans op Bossche bollen, persoonlijk afgeleverd door Scorito. 

Lange tijd was het erg spannend in het bergklassement en hielden veel renners zicht op de eindzege. De ontknoping in het bergklassement vond plaats in etappe 18. Maar liefst vijftig punten konden hier worden behaald. Op dat moment waren er slechts twee renners die überhaupt al meer dan vijftig punten hadden behaald, namelijk Simon Geschke (64) en Jonas Vingegaard (52). Eerstgenoemde was snel uitgeschakeld in de strijd voor extra bergpunten en moest hopen dat zijn grootste concurrenten niet teveel punten zouden pakken. De gebeden van Geschke werden echter niet verhoord. Vingegaard beloonde magistraal teamwerk van Jumbo-Visma, met een glansrol voor Wout van Aert met een nieuwe etappe overwinning, een zeer grote stap naar het geel én de bollentrui.

Een prachtige dag voor iedereen die Jumbo-Visma een warm hart toedraagt! Maar een onverwachte wending in de BollenBokaal. Jonas Vingegaard werd namelijk door niemand gekozen als verwachte winnaar van het bergklassement. En dus bleven de Bossche bollen in Breda.


Deel dit artikel
Gamecenter