Vuelta 2022

Battle of the Subleagues | Eindstand

Battleofthesubleagues Vuelta

Of je nou Scorito speelt met je vrienden, collega’s, vage kennissen of internetvrienden maakt niet uit. Er is ongetwijfeld een moment gekomen waarop jullie subleague op een dusdanig hoog niveau presteerde dat jullie jezelf tot de ongekroonde koningen van Nederland kroonden. Welke subleagues bekleden momenteel de top 10 in de Vuelta Wielermanager?


12 september 2022 in Wielrennen

Na de introductie van de 'Battle of the Subleagues' tijdens de Tour de France, werd ook tijdens de Vuelta de strijd tussen de verschillende subleagues gevoerd. Wat blijkt? Er zijn een aantal subleagues die écht verstand hebben van wielrennen. Want subleagues zoals Discord Connaisseurs, Flitsvrienden en Kroepoek blijken wederom tot de top van Scorito te behoren.

Toch was het tijdens deze Vuelta de subleague van Dos Calvados die er met de eer vandoor gaat. Met een gemiddelde score van 5175 punten (hiermee zou je individueel bij de beste 89% behoren) over twaalf verschillende deelnemers, blijven zij de relatief grote groep van Flitsvrienden net voor. Slechts 13 punten! Dat is precies het verschil tussen een Carlos Rodriguez die 7e wordt in plaats van 6e in het eindklassement (en daarmee ook 5e in plaats van 4e in het jongerenklassement). Twaalf luttele seconden, het verschil tussen eeuwige roem en de meest ondankbare plek in de sport.

Dos Calvados was deze Vuelta tijdens het openingsweekend al scherp, wist de vorm goed vast te houden en bleef negatief testen op alle corona-testen. Want na een tweede plek op rustdag 1 pakte zij daarna de leiding en die gaven zij niet meer uit handen. Gefeliciteerd!

Battleofthesubleagues Vuelta 22 Ranking 4
Battleofthesubleagues Vuelta 22 Ranking 5

Deel dit artikel
Gamecenter