Tour de France 2022

Klassement op zijn kop na 1e bergrit

Pogacar En Vingegaard
Foto: Pro Shots

De eerste écht bergrit heeft zijn sporen nagelaten in het algemeen klassement. De mannen van Jumbo-Visma lieten zich van hun dapperste kant zien en grepen iedere meter aan om aan te vallen. Het gevolg: Jonas Vingegaard boekt een prachtige zege, de nummer 10 (Warren Barguil) van de etappe finisht op 4 minuut 16 van de winnaar en de nummer 20  (Primož Roglič) zelfs op 11 minuut 31. De mannen werden van de jongens gescheiden in etappe 11! Een eventuele gele droom is nog maar voor een zéér select gezelschap weggelegd.


14 juli 2022 in Wielrennen

De schade voor klassementsmannen in etappe 11

Jumbo-Visma schudde al op de Col du Galibier flink aan de boom. Dankzij de inspanning van Wout van Aert op de vallei daaropvolgend konden echter een aantal klassementsmannen weer aansluiten bij de groep. Op de Col du Granon Serre Chevalier was het weer echter ieder voor zich. Dit leidde tot de volgende verschillen op de eindstreep.

Klassementsmannen Etappe 11

De schade voor klassementsmannen overall

De gevolgen van etappe 11 vertalen zich door in het klassement. De wielermanagers met Damiano Caruso (27%), Rigoberto Uran (18%) en Daniel Felipe Martinez (37%) in het team hopen dat zij hun klimbenen later in de koers nog terugvinden!

Klassement Na Etappe 11 (1) (1)

Deel dit artikel
Gamecenter