Tour de France 2022

Bergklassement tot etappe 17

Bollentrui (1) (1)
Foto: Pro Shots

Voorafgaand aan de Tour de France werd het klassement voor de bolletjestrui in Radio Scorito al bestempeld als het meest spannend. Toegegeven, na de coupe van Jumbo-Visma in etappe 11 is het algemeen klassement ook erg spannend. Maar het aantal kanshebbers op een mooie bollentrui in de garderobe na 21 etappes is nog een stuk groter! Al heeft de bebaarde Duitser Simon Geschke zijn concurrentie in de etappe naar Foix een nieuwe mokerslag uitgedeeld aan de concurrentie...


20 juli 2022 in Wielrennen

Lastig te voorspellen

Het hebben van de absolute bergkoning in je Scoritoselectie levert je geen windeieren op. Maar het is verdomd moeilijk om de juiste mannen hiervoor te selecteren. Het aanbod voor deze trui is namelijk het grootst: gedesillusioneerde klassementsmannen, klimmers die er een doel van hebben gemaakt en zelfs renners die niet per se als echte klimmer te boek staan kunnen in dit klassement hoog eindigen. 

Het feit dat de top 3 in het bergklassement slechts in 1, 11 en 2% (!) van de teamselecties staat is kenmerkend. Na afloop van de Tour de France levert de voltallige top 10 van het bergklassement punten op. Het podium maar liefst 80, 60 en 40 punten. Dit klassement kan de overall Scorito ranking nog flink op zijn kop zetten! Zeker gezien de kleine verschillen tussen de nummers 2 en 10 van het bergklassement, namelijk slechts 14, is nog alles mogelijk!

Bergklassement
Het bergklassement tot etappe 17

Deel dit artikel
Gamecenter