Tour de France 2022

Voorbeschouwing etappe 21: Parijs was nog ver

21

De allerlaatste etappe eindigt, zoals het hoort, op de klinkers van de Champs-Élysées in Parijs. Nog ruim daarvoor zal de gele trui samen met zijn kompanen de champagneglazen laten klinken. Ruim zestig kilometer hebben zij de tijd voor foto’s, geintjes en dolletjes voordat er aan de acht lokale ronden in Parijs begonnen wordt.


7 juni 2022 in Wielrennen

Vanaf dan is het oppassen geblazen. Alsof elke renner zo vroeg mogelijk thuis wil zijn, stuiteren de coureurs met zo’n zestig kilometer per uur over de slecht begaanbare “mooiste laan ter wereld”. Voor degene die als eerste klaar is met deze Tour de France wacht een van de meest prestigieuze prijzen in het wielrennen: winst op de Champs-Élysées. Zelfs niet-sprinters doen daarom veelvuldig een gooi naar deze prijs. Tevergeefs vaak. De laatste keer dat het iemand lukte was in 2005: Vinokourov bleef het razende peloton voor.

Ook deze editie zal hoogstwaarschijnlijk in een massasprint eindigen. Toch is het per definitie niet een sprint zoals alle anderen. In de hoofdstad van Parijs wil weleens een sprinter winnen die in de afgelopen drie weken nog geen massasprint heeft gewonnen. Zoals Van Aert (2021), Kristoff (2018), Groenewegen (2017) en Greipel (2016). Mocht je niet-presterende sprinter nog op de fiets zitten, geef hem vandaag dan maar het voordeel van de twijfel. Voor hem waren het drie zware weken, maar vandaag ruikt hij zijn stal.

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ Jakobsen, Van Aert
⭐⭐ Ewan, Groenewegen, Philipsen
⭐ Dainese, Kristoff, Pedersen, Van Poppel


Deel dit artikel
Gamecenter