Voorbeschouwing

Kuurne-Brussel-Kuurne

2. Kuurne

In de tweede koers van het Klassiekerspel zijn de mogelijke obstakels relatief ver van de finish verwijderd. De kansen voor de sprinters nemen hierdoor automatisch toe. Maar ook alle niet-spurters willen hun seizoen knallend beginnen en proberen een massasprint te voorkomen, iets wat in de voorgaande jaren geregeld lukte. Een harde koers in het lastige middenstuk van de wedstrijd kan een verrassing veroorzaken.


22 februari 2023 in Wielrennen

In de 200 kilometer lange semiklassieker maakt het peloton vanaf kilometer 80 een lus in Wallonië. De Tiegemberg, Katteberg en de Boembeke van het eerste stuk worden ingewisseld voor Hameau des Papins, Le Bourliquet en de Mont Saint Laurent. Allen korte beklimmingen van ruim een kilometer waarin steile stukken van 15% te vinden zijn. Een verschil kan hier zeker gemaakt worden, helemaal omdat deze kuitenbijters elkaar snel opvolgen. Maar of het gemaakte verschil dan ook behouden kan blijven in de resterende 80 kilometer is nog maar de vraag.

Hoewel de laatste 80 kilometers niet vlak zijn, de Kruis- en Kluisberg moeten bijvoorbeeld nog bedwongen worden, zijn de laatste 50 kilometers dat weer wel. Dat lijkt een te groot stuk om een voorsprong in stand te houden tegen een goed georganiseerde achtervolging. Toch lukte het Kasper Asgreen in 2022. Toen het op 35 kilometer vanaf de streep op een lint werd getrokken door de kasseistrook op de Beerbosstraat rook de Deen zijn kans schoon om het gaatje naar de koplopers te overbruggen. Hij vond de aansluiting en Quick-Step wist daarna elke ontsnapping uit het peloton te elimineren. Een sterke ploeg en een ijzersterke renner zijn nodig om dat scenario wederom te laten slagen.

Vorig jaar waren Taco van den Hoorn, Christophe Laporte en Jhonatan Narváez nog hard op weg om in de finale een massasprint te voorkomen. Met nog 200 meter op de teller waren zij de voorste in de koers, maar 100 meter later waren de sprinters hen voorbijgeflitst. Wielrennen kan wreed zijn, maar die pijn wordt snel vergeten als jouw sprinters als eerste over de streep komen.

Profiel

Profiel Kuurne

Favorieten volgens Scorito
⭐⭐⭐ Jakobsen, Philipsen 
⭐⭐ de Lie, Kristoff, Laporte
⭐ Trentin, Sagan, Meeus, Mohoric 


Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne 2022

1. Fabio Jakobsen
2. Caleb Ewan z.t.
3. Hugo Hofstetter z.t.
4. Daniel McLay z.t.
5. Giacomo Nizzolo z.t.
6. Dries van Gestel z.t.
7. Amaury Capiot z.t.
8. Christophe Laporte z.t.
9. Matteo Trentin z.t.
10. Taco van der Hoorn z.t.


Deel dit artikel
Gamecenter