Giro d'Italia 2022

De winnaar aan het woord

Pvdw Giro Header
Het winnende team van Robbert

In het dagelijkse leven is Robbert Vleugel (33) accountant, maar sinds 29 mei 2022 heeft hij een nieuwe titel aan zijn palmares toegevoegd: Scorito Legend! De wielerliefhebber uit Goes behaalde de meeste punten in de Wielermanager Giro d’Italia op Scorito en hield daarmee ruim 26.000 man achter zich. Ter vergelijking, Jay Hindley versloeg ‘slechts’ 175 andere renners voor zijn eindzege. Tijd om kennis te maken met Robbert!


22 juni 2022 in Wielrennen

Dat het juist de Giro d’Italia is die Robbert wint op Scorito is wel toepasselijk, het is namelijk zijn favoriete grote ronde. “Qua beleving en parcours springt de Giro er voor mij wel uit. Maar, het is mijns inziens ook de meest lastige ronde om te voorspellen.” Dat zouden wij ook zeggen als we net het spel gewonnen hebben.. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Robbert in de Vuelta ook al tot een mooie score is gekomen (99%). We kunnen met recht spreken van een kenner dus.

Teamselectie
De teamselectie heeft Robbert d.m.v. een aantal criteria vastgesteld. Zo was Biniam Girmay de allereerste renner die hij selecteerde: “Die was goed in het voorjaar, zou gaan sprinten en Intermarché Wanty was überhaupt goed in vorm”.  Hij liet ook zijn persoonlijke voorkeur doorschemeren: “Ik ben fan van Arnaud Démare dus die ging mee, daarentegen vind ik Simon Yates te wispelturig dus heb ik geen seconde getwijfeld om hem thuis te laten. De gehele ploeg Israel – Premier Tech laat ik ook thuis” Andere zekerheidjes waar Robbert niet lang over heeft getwijfeld waren Richard Carapaz, “verwachtte ik als winnaar”,  Mathieu vd Poel “die levert sowieso” en Miguel Ángel López “als hij de ronde uitrijdt is het een garantie voor punten”. Misschien wel interessanter waren de laatste 2 plekjes. Met nog 4 miljoen te besteden moesten hier 2 klimmers worden gekozen, Ciconne en… de grote winnaar Jay Hindley. “Hindley eindigde gewoon als 5e in Tirreno – Adriatico en ik zoek iedere ronde wel een paar renners waarvan ik denk dat ze een lage pick rate hebben, je moet ergens het verschil maken. In de Giro had ik naast Hindley voornamelijk Lorenzo Fortunato en Vincenzo Albanese in gedachten voor deze rol”.

Nieuwe bijnaam
Gedurende het spel klom Robbert gestaag. “Na de tijdrit op dag 2 stond ik vrij laag, maar dat had ik ingecalculeerd. In de sprintetappes kon ik een sterk team opstellen en ook in de bergen pakte het goed uit. Voorafgaand aan de afsluitende tijdrit stond ik al eerste, maar vergeleken de concurrentie was mijn tijdritteam minder sterk, zo had ik bijvoorbeeld geen Arensman. De laatste etappe keek ik samen met een aantal vrienden die ook in mijn subleague meespelen dus toen de eindpunten werden berekend was dit wel spannend. Ik ben blij dat ik mijn koppositie heb kunnen verzilveren en ik nu een Scorito legend ben. Op het kantoor hebben we ook een subleague en als ik daar nu binnenloop zeggen mijn collega’s “daar komt de Scorito legend aan”. Het heeft me dus een nieuwe bijnaam opgeleverd.

Ga voor gevoel
Nu zijn wij heel benieuwd of de kersverse winnaar nog wat tips voor ons heeft voor de Tour de France. “De Tour gaat zeker chaos opleveren, vorig jaar raakte ik al snel veel renners kwijt. Ik denk dat het loont om je kansen een beetje te spreiden, al klik ik hier ook snel een aantal persoonlijke favorieten aan”. De strijd om het geel (en ook wit) wordt volgens Robbert niet zo spannend, aangezien hij Tadej Pogačar als torenhoge favoriet ziet. De groene trui is voor Wout van Aert en de bergtrui wordt gewonnen door een Fransman: “Schrijf Romain Bardet of David Gaudu maar op voor de bollen”. Afsluitend moet je niet alleen het parcours en recente uitslagen bekijken, maar ook je eigen gevoel volgen en keuzes durven maken. Wie wordt Robbert zijn goed scorende maar weinig gekozen renner? “Mads Pedersen zie ik als kansrijk in de eerste week en hij is bovendien een Deen, wellicht wel de moeite waard..”

Pvdw Giro Article
Het winnende team

Deel dit artikel
Gamecenter