Wielrennen

Afscheid van een fenomeen

Valverde

Zaterdag 8 oktober wordt het vijfde en laatste monument van het wielerseizoen 2022 verreden. De Ronde van Lombardije is een klassieke eendagskoers die wordt verreden in Lombardije, noordwest-Italië. Het is tevens de laatste wedstrijd als professioneel renner van Alejandro Valverde, een all-time puntenpakker op Scorito. Dit artikel is een ode aan El Imbatido of De Onverslagene.


7 oktober 2022 in Wielrennen

Impossante carrière

133 overwinningen in zijn carrière waarvan één eindzege en dertien etappes in de Vuelta, vier keer Luik-Bastenaken-Luik, vijfmaal de Waalse Pijl en na zes podiumplaatsen in 2018 dan eindelijk de regenboogtrui. Hij stond op het podium in de Giro en de Tour en behaalde in Italië één en in Frankrijk vier etappezeges. Eindoverwinningen in rondjes van één week behaalde hij aan de vleet.

Jarenlang topfavoriet onder de Scorito-spelers. Met zijn manier van koersen staat Alejandro zelfs aan de wieg van het begrip 'Scorito-renner'. Steevast vooraan eindigend in het groepje waarmee hij over de finish kwam. Een puntenpakker pur sang. Wilde je hoog eindigen in het Vuelta-spel? Dan is het kiezen van Alejandro Valverde jarenlang de allereerste muisklik die je diende te verrichten. 

Op zaterdag 8 oktober start de sluwe vos aan zijn allerlaatste kunstje, de Ronde van Lombardije. Het monument prijkt nog niet op het lijstje van Valverde. Drie keer eindigde hij op de een-na-hoogste trede van het podium. Zou het dan lukken in zijn allerlaatste poging? Hij start niet als topfavoriet, maar heeft ook in zijn laatste dagen als renner nog altijd het venijn in zijn kuiten. Alejandro geniet van je laatste koersdag en bedankt voor de vele punten op Scorito. 


Deel dit artikel
Gamecenter