Scorito

The Scorito Way of Life

Microsoftteams Image (1) (1) (1)
Deze heren houden hun jaarlijkse Scorito BBQ; verkleed je als je held!

De eerste Nederlandse Giro d’Italia overwinning van Tom Dumoulin op 28 mei 2017. De gele trui van Mathieu van de Poel, opgedragen aan opa Raymond Poulidor of de verloren WK finale tegen Spanje in 2010. Momenten die in ons collectieve geheugen zijn gegrift en die emotie oproepen. Samenvattend, sport is emotie. Uit eigen onderzoek is gebleken dat emoties extra worden aangewakkerd wanneer de persoon in kwestie meespeelt met Scorito, bij voorkeur in een subleague met bekenden. Regelmatig bereiken ons berichten waarin de fanatieke Scoritospeler ons meeneemt in zijn beleving en ontstane tradities in hun subleagues. Tijd voor een kleine greep uit de Scorito tradities!


15 juli 2022 in Scorito

20220701 103757
Le petit Kwiat

Scoritobokaal

Zo strijdt de subleague ‘Le petit Kwiat’ jaarlijks om bijgevoegde wisseltrofee. Wat deze wisseltrofee extra bijzonder maakt? Hij is zelfgemaakt, door deelnemer Massini!

Gdlv Eindejaarstrofee

Grupo de los Valles

Ook in de subleague ‘Grupo de los Valles’ wordt er gespeeld om een wisseltrofee. Zij hebben een systeem opgezet waarin per grote ronde wordt gestreden voor een trofee. Aan het eind van het jaar worden alle punten bij elkaar opgeteld en gaat de prijs naar de beste speler overall!

IMG 20201006 WA0002

Trofee Stelvio Italia

Er zijn verschillende bokalen voorbij gekomen. Maar onze persoonlijke favoriet is toch wel deze 'Trofee Stelvio Italia'. Misschien omdat deze zoveel gelijkenissen vertoont met de daadwerkelijke Giro d'Italia trofee. Dat brengt emoties met zich mee, na de eerder benoemde overwinning van Tom Dumoulin. 

IMG 20201005 WA0016 (2)

Jaarlijkse BBQ

De ‘vegans’ spelen voor een BBQ. Ja, dit lees je goed. De winnaar is vrijgesteld van enige arbeid of kosten en kan mooi achterover leunen. De verliezers zijn daarentegen de lul. Zeker als de ronde in de winter plaatsvindt en er onder erbarmelijk omstandigheden tóch moet worden gebarbecued. Dan doe je dat onder een paraplu. 

FD9CBDFF 1ED7 4453 B338 6AFE0B60DAD2

Dagelijkse filmpjes

In de subleague ‘xx is nog ver xx’ wordt de groepsapp elke dag verblijd met een filmpje van de dagwinnaar. Deze traditie houdt al een aantal jaar stand en de filmpjes worden steeds creatiever. Diezelfde groepsapp wordt overigens gesierd door de blije tronies van de winnaars.

Als we het dan toch over filmpjes hebben.. Want wat doe je als je hebt gewonnen in je subleague, maar hier geen trofee voor wint? Juist dan vier je het zelf met fakkels!


Deel dit artikel
Gamecenter