Eerste vergunningshouder van Fantasy Sports in Nederland

Scori PRO B.V. krijgt vergunning

PRO LOGO

Scori PRO B.V. heeft van de Kansspelautoriteit een vergunning gekregen voor het aanbieden online kansspelen op afstand. Daarmee wordt het de eerste vergunninghouder van Fantasy Sports-games in Nederland. Over wat dit betekent voor de onderneming, hadden we een interview met CEO Martijn van Dijk.


26 april 2024 in Scorito

Gefeliciteerd, dit nieuws zal met gejuich ontvangen zijn.

Jazeker, we zijn met ons team twee jaar geleden gestart met de voorbereidingen. De aanvraag zelf heeft negen maanden geduurd. Op een gegeven moment heb je het gevoel dat het goed zit, maar als je dan uiteindelijk het officiële bericht krijgt, dan is dat toch wel een opluchting. Er zijn namelijk genoeg aanbieders die het niet is gelukt om een vergunning te krijgen.

Hoe verklaar je dat het jullie wél gelukt is?

Ik denk dat wij de kleinste aanbieder zijn met een vergunning en wij ontwikkelen onze software bijna allemaal zelf. De betrokkenheid van onze medewerkers is daardoor groot, iedereen wilde dat dit project zou slagen. Daar ligt de sleutel. Het was een zwaar traject, maar uiteindelijk zijn we er redelijk soepel doorheen gelopen. Ik ben enorm trots op ons team.

Scori PRO wordt géén onderdeel van Scorito, begrijp ik?

Nee, Scori PRO wordt een nieuw label wat helemaal los staat van Scorito. Daar hebben we bewust voor gekozen. Scorito is een sociaal platform, waar mensen onderling spelen met vrienden en collega’s. Dat moet zo blijven. Op Scorito zul je ook geen reclame of andere uitingen van Scori PRO terugzien. Het zijn twee aparte bedrijven.

Wat gaat Scori PRO aanbieden?

Op Scori PRO kun je straks dezelfde spellen spelen, die ook op Scorito worden aangeboden, maar dan met een geldelijke inleg. Mensen spelen tegen elkaar. Zo bieden we dan bijvoorbeeld een Tour de France-poule aan en dat werkt dan als volgt:

  • Stel dat er 10.000 mensen meespelen;
  • Ze leggen allemaal € 25 in;
  • Dan zit er € 250.000 in de pot;
  • Zij die beter scoren dan 90% (1000 mensen) verdelen dan de pot.

Jullie gaan geen sportsbetting of online casino aanbieden?

Nee, dat is duidelijk niet de insteek. Scori PRO is voor liefhebbers van Fantasy Sports-games, het is een niche. Ons aanbod is niet te vergelijken met dat van andere aanbieders. Mensen die willen gokken en snel resultaat willen, zijn bij ons aan het verkeerde adres. Bij onze spellen spelen mensen weken- tot maandenlang mee, terwijl ze hiervoor maar één keer een inzet doen.

Maar zijn Fantasy Sports-games dan wel kansspelen?

Daar kun je lange discussies over hebben, in andere landen, waaronder de VS, wordt het gezien als behendigheidsspel. In Nederland wordt het gekwalificeerd als kansspel, dus dan is het einde discussie. Ik heb daar geen probleem mee, het is goed dat het gereguleerd wordt. Ik zie ons aanbod als een klantvriendelijk kansspel. 

De onlinekansspelmarkt staat behoorlijk onder druk en nieuwe maatregelen zijn op komst, gaat dat ook effect hebben op Scori PRO?

De nieuwe maatregelen zien vooral toe op het verlagen van speellimieten en kansspelen met zeer hoog risico. Met ons aanbod is het erg lastig om die limieten te overschrijden, je kunt simpelweg maar beperkt inzetten. Daarnaast hanteren wij zelf harde stortingslimieten, daarin lopen we voor op de rest van de markt. De maatregelen tegen kansspelen met zeer hoog risico, zijn op ons niet van toepassing. Ons aanbod is twee risiconiveaus lager ingeschaald, op gemiddeld risico.

Zit de consument op Scori PRO en Fantasy Sports-games te wachten?

Ja, dat is wel wat ik om mij heen hoor. Er zijn in Nederland ongeveer 100.000 mensen die heel fanatiek dit soort spellen spelen, kijk maar naar Scorito. Sommige mensen zijn zo fanatiek dat ze andere mensen willen uitdagen voor geld. Scori PRO gaat dat faciliteren. De hoogte van de inleg zal beperkt zijn, maar het geeft toch een extra dimensie van spanning aan het spel, als je er ook geld mee kunt winnen.

Wanneer gaat Scori PRO live?

Op korte termijn, maar een exacte datum kan ik nog niet geven. Er moeten nog formaliteiten worden afgerond en dan kunnen we live. Dat zal wel weer even spannend worden, maar we kijken ernaar uit! 

Achtergrond

Scori PRO B.V. zal het nieuwe platform aanbieden via www.scori.pro en is een dochteronderneming van Scorito Holding B.V. Tot dezelfde bedrijvengroep behoort Scorito.com Nederland B.V. de aanbieder van het populaire Scorito.com, marktleider in Nederland van online sportspellen. Martijn van Dijk (49) is CEO en oprichter van de Scorito Groep (2012).


Deel dit artikel
Gamecenter