Interview met Martijn van Dijk

Scorito Obligatie volgeschreven

816 Scorito Obligatie Bedankt V2

Twee weken vóór de oorspronkelijke sluitingsdatum, is de Scorito Obligatie 100% volgeschreven. Een interview met Scorito-oprichter Martijn van Dijk over het verloop en wat dit betekent voor de onderneming.


31 maart 2023 in Scorito

Gefeliciteerd! Had je dit verwacht?
Dank je! Of ik het had verwacht? Nou, als je vooraf de plannen maakt, dan ga je er vanuit dat het gaat lukken. Maar als het dan eenmaal open gaat, dan is het toch altijd spannend. Twee miljoen is toch een behoorlijk bedrag om op deze wijze op te halen en is men nog steeds zo positief over Scorito? Maar het is ook deze keer weer enorm snel gegaan

Zeker, twee weken voor sluitingsdatum……
Ja, dat is ongekend. In 2019 hebben we een vergelijkbare campagne gedaan bij Collin Crowdfund. Toen werd het eerst twee weken uitgezet bij onze achterban, om dan daarna live te gaan op hun platform. Nou dat was niet meer nodig, want de Scorito-spelers schreven zich massaal in. En eigenlijk is dat nu ook weer gebeurd bij NPEX. Onze achterban is enorm betrokken, blijkt ook nu weer.

Hoe verklaar je die betrokkenheid?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook weer iedere keer van sta te kijken. Niet alleen dat mensen bereid zijn te investeren, maar vooral ook het positieve gevoel wat men bij Scorito heeft en de feedback die we daarbij krijgen. Men is blij met ons platform en het plezier wat het hen oplevert. Het is niet iets van vandaag op morgen natuurlijk. Vergeet niet dat we al sinds 2012 bezig zijn en veel mensen spelen al jaren Scorito, voor hen is het écht gewoon een hobby.

Wat betekent deze investering voor Scorito?
Dat we een belangrijke volgende stap kunnen zetten. We gaan een nieuw label in de markt zetten: Scori PRO. Daarmee gaan we de fanatieke spelers een extra dimensie bieden en kunnen we veel waarde aan de onderneming toevoegen. Geld verdienen en winst maken is natuurlijk belangrijk, maar het zorgt er ook voor dat we het platform naar een steeds hoger niveau kunnen tillen. Wat dat betreft heb ik nog zoveel ideeën en wensen.

Wat kunnen we nog meer verwachten dan?
Haha… nou ik heb geleerd dat je daarin voorzichtig moet zijn. In mijn enthousiasme roep ik wel eens dingen en daar word ik dan natuurlijk aan gehouden, terwijl het dan eigenlijk niet in de planning past of ik andere ideeën krijg. Laten we het erop houden dat ik vind dat er nog heel veel verbeterd kan worden, wat de gebruikerservaring ten goede zal komen.

Kom er in de toekomst nóg investeringsronde voor de achterban?
Dat staat voorlopig niet op de planning. Dergelijke campagnes kosten ook behoorlijk wat tijd aan voorbereiding en ik ben blij dat mijn focus nu weer 100% naar het ondernemen gaat. Er is mij ook regelmatig gevraagd of we in toekomst aandelen gaan uitgeven, of naar de beurs gaan. Zeg nooit nooit. Het blijft uniek dat we zo’n betrokken achterban hebben, we zullen zien.

Gaat Scorito nog internationaal?
We wilden in 2020 groots uitrollen in Europa, maar daar stak corona een stokje voor. Dat was een hele grote tegenvaller. Het feit blijft dat het platform enorm schaalbaar is en er ook kansen liggen buiten Nederland. Ik ben echter wel iemand van de focus. Liever één project heel goed doen, dan drie half. Tegelijkertijd kan ik niet ontkennen dat we er op de achtergrond wel naar aan het kijken zijn, maar het is geen hoofddoel voor de komende twee jaar.

Wil je nog wat kwijt aan de mensen die obligaties hebben gekocht?
Ik ben ze enorm dankbaar voor het vertrouwen en de vele positieve reacties. Maar ook naar de mensen die niet hebben geïnvesteerd, want dat is niet iedereen gegeven en bovendien een persoonlijke keuze. We hebben een mooie community opgebouwd de afgelopen jaren en dat vind ik écht geweldig om te zien.

De Scorito Obligatie heeft een notering aan de NPEX effectenbeurs.


Deel dit artikel
Gamecenter