Eredivisie 2022-2023

Wintertransfers Eredivisie

Max Pro Shots Toin Damen
Pro Shots / Toin Damen

Met de transfer van Cody Gakpo begin januari naar Liverpool werd de transferperiode voor de Eredivisie ingeleid. De laatste weken was het iets rustiger maar traditiegetrouw is het dringen geblazen op Deadline Day. Scorito houdt het overzicht van de verrichte transfers! 


1 februari 2023

Mike te Wierik hoeft niet te verhuizen!

Amper één dag na het nieuws dat zijn contract bij FC Groningen is ontbonden sloeg FC Emmen toe. De verdediger zal in de tweede seizoenshelft een andere ploeg proberen te behoeden voor degradatie. Geen exotisch avontuur voor te Wierik!

1 februari 2023

Rick Meissen maakt opmerkelijke stap

De centrale verdediger van KKD-hekkensluiter Jong FC Utrecht wordt per direct overgenomen door Sparta Rotterdam. De 20-jarige Meissen was een basisspeler bij de Utrechters en speelde dit seizoen in 19 duels mee. Hij tekent voor 3.5 jaar bij de verrassende nummer 6 van de Eredivisie. 

1 februari 2023

Bjørn Johnsen keert terug in de Eredivisie

De spits die heeft gespeeld voor AZ en ADO Den Haag in de Eredivisie komt transfervrij over van Montréal en tekent bij SC Cambuur. De Friezen hebben een grote behoefte aan goals, iets wat Johnsen niet onbekend is. In 56 Eredivisieduels prikte hij 25 keer raak! Bij SC Cambuur zullen ze hopen op een seizoen zoals 2017/2018 toen hij namens ADO Den Haag 19 goals maakte in de Eredivisie. 

1 februari 2023

FC Utrecht huurt jonge Belg

Aanvaller Anthony Descotte wordt de rest van dit seizoen gehuurd van Charleroi. Afgelopen seizoenshelft kwam hij in negen duels in actie als invaller, waarin hij het doel niet wist te vinden. FC Utrecht heeft tevens een optie tot koop weten te bedingen. 

1 februari 2023

Na Davy Pröpper ook Marco van Ginkel terug op oude nest

De middenvelder komt over van PSV, waar hij mede door blessures afgelopen seizoenshelft amper tot minuten kwam. Van Ginkel brak door bij Vitesse en werd in 2013 door het Engelse Chelsea gekocht. Tien jaar na dato trekt hij het geel-zwarte tenue weer aan!

1 februari 2023

Van den Belt NIET naar Feyenoord

De Zwollenaren willen de talentvolle 21-jarige middenvelder niet kwijt in de race om het kampioenschap. Als verdedigende middenvelder was van den Belt al goed voor tien goals en vier assists. Hij kroonde zich bovendien tot 'Beste Speler' van de tweede periode.

31 januari 2023

Elvis Manu terug in Nederland

De oud-Feyenoorder, die ook voor SC Cambuur speelde strijkt na een flinke Europese tocht nu neer in Groningen. Manu wordt tot het eind van dit seizoen gehuurd van het Bulgaarse Botev Plovdiv. In de Efbet competitie deed Manu het niet onaardig dit seizoen met 7 goals en 4 assists in 14 duels!

31 januari 2023

SC Heerenveen haalt buitenspeler uit Noorse competitie

Na de eerdere bekendmaking van het aantrekken van Daniel Karlssbak, heeft SC Heerenveen nu met vleugelspeler Osame Sahraoui een tweede speler uit de Noorse competitie gestrikt! De Friezen betalen ca. 1.7 miljoen euro voor de 21-jarige speler die in 84 duels goed was voor 13 goals en 18 assists!

31 januari 2023

Noah Naujoks maakt Rotterdamse transfer

De aanvallende middenvelder die afgelopen seizoen 16 minuten meespeelde met Feyenoord maakt per direct de overstap naar stadgenoot Excelsior. 

31 januari 2023

Prachtige transfer Sven Mijnans!

De 22-jarige middenvelder van Sparta die dit seizoen zijn definitieve doorbraak in de Eredivisie beleeft maakt per direct de overstap naar AZ! Hij tekent een contract van 4.5 jaar en mag het na 19 duels, drie goals en vijf assists dit seizoen laten zien in Alkmaar!

31 januari 2023

Spaanse vleugelaanvaller

Go Ahead Eagles strikt op huurbasis de Spaanse aanvaller Darío Serra van FC Valencia, met een optie tot koop! De linksbuiten die ook als spits kan spelen hij echter nog weinig ervaring op het hoogste niveau.

31 januari 2023

FC Groningen blijft bezig

De selectie van FC Groningen herbergt flink wat nieuwe gezichten de tweede seizoenshelft. Één daarvan is de Finse buitenspeler Oliver Antman. Hij wordt gehuurd tot het einde van het seizoen van het Noorse Nordsjaelland. Bij de koploper van de Noorse Superligaen was hij de eerste seizoenshelft vooral te zien als invaller en kwam hij tot twee goals en één assist. 

31 januari 2023

Jeffrey Bruma gepresenteerd bij SC Heerenveen

De ervaren verdediger komt transfervrij over van het Turkse Kasimpasa, waar hij sinds afgelopen zomer onder contract stond. Na 10 competitieduels is zijn Turkse avontuur voorbij!

31 januari 2023

FC Emmen huurt Jeremy Antonissen van Jong PSV

De 19-jarige buitenspeler kwam in de eerste seizoenshelft tot drie goals en één assist in de 17 duels die hij speelde voor de beloftes van PSV.

31 januari 2023

Van Aanholt nu ook bevestigd

De ervaren wordt tot het einde van het seizoen gehuurd mét een optie tot koop van het Turkse Galatasaray. Afgelopen seizoenshelft kwam van Aanholt tot 10 duels voor de Turken waarin hij twee assists gaf. 

31 januari 2023

Daar is de bevestiging!

Thorgan Hazard wordt gehuurd van Borussia Dortmund! Dit seizoen kwam hij voornamelijk als invaller in actie en kwam hij niet op scorebord terecht. In het seizoen 2019/2020 was echter nog goed voor 7 goals en 13 assists in 33 competitieduels voor de geel-zwarten! 

Patrick van Aanholt & Thorgan Hazard

De beide spelers zijn in Eindhoven voor de medische keuring en lijken te kunnen worden gepresenteerd in Eindhoven. Officiële communicatie en bevestiging vanuit de club is er nog niet.

31 januari 2023

Interesse in Bakayoko vanuit Parijs

PSV heeft echter geen trek om de vleugelaanvaller te laten vertrekken. Naar verluidt hebben de Parijzenaren een bod gedaan dat middels bonussen kan oplopen van 8 tot 15 miljoen euro. 

31 januari 2023

Arthur Zagre naar Excelsior

De vleugelverdediger staat onder contract bij AS Monaco, maar werd afgelopen seizoenshelft al verhuurd aan FC Utrecht. Hier kwam hij niet verder dan 2 duels. Hij maakt de rest van het seizoen af in Rotterdam!

31 januari 2023

De opvolger van Amin Sarr

SC Heerenveen heeft voor de vervanger van Amin Sarr geshopt in het voor de Friezen zo vertrouwde Scandinavië. De 19-jarige Daniel Karlssbak maakt voor 2.5 miljoen de overstap van het Noorse Viking FK. In zijn 30 competitieduels voor de Noren kwam de aanvaller tot 2 doelpunten.

31 januari 2023

Viktor Jensen

De Deense middenvelder Viktor Jensen stond op de nominatie om verhuurd te worden bij Ajax. FC Utrecht toonde zich geïnteresseerd, maar heeft verrassenderwijs de Deen definitief overgenomen. Hij tekent voor 3.5 bij de Domstedelingen!

31 januari 2023

Mike te Wierik is vogelvrij

Een verrassende aankondiging vanuit Groningen! Het contract is in overleg tussen club en speler ontbonden. De 30-jarige verdediger speelde dit seizoen al 15 duels mee met FC Groningen. 

31 januari 2023

Nog een afzwaaiende verdediger

In de komende wedstrijden zullen we naast Mike te Wierik ook geen Marin Sverko meer zien in de Groningse defensie. De Kroaat vertrekt naar Venezia, dat speelt op het tweede niveau in Italië!

31 januari 2023

Populaire speler zwaait af

Het contract van Jasper ter Heide bij SC Cambuur is met wederzijds goedkeuren tussen club en speler ontbonden. Gedurende de transferperiode in het TopCoach-spel was de middenvelder van SC Cambuur die slechts €500.000 kostte in het spel steevast één van de meest gekozen middenvelders.  

31 januari 2023

Thomas van den Belt

De TopCoach KKD-managers kennen hem ongetwijfeld: Thomas van den Belt is een van de revelaties van dit seizoen bij FC Zwolle. Topclub Feyenoord is geïnteresseerd en hoewel FC Zwolle hem niet wil kwijtraken deze winter, lijkt de kans op succes voor Feyenoord hier groter dan bij Ramiz Zerrouki!

31 januari 2023

Fins avontuur voor Justin Bakker

31 januari 2023

Feyenoord lijkt definitief naast Ramiz Zerrouki te grijpen

FC Twente blijft onwelwillend om de Algerijn international te verkopen aan directe concurrent Feyenoord. Ook het laatste bod van Feyenoord, naar verluidt ca. 8 miljoen euro verandert de houding van FC Twente niet.


31 januari 2023

PSV kent een drukke dag

De Eindhovenaren zetten op deze laatste dag alles op alles om zowel Thorgan Hazard van Borussia Dortmund als Patrick van Aanholt van Galatasaray te huren!

31 januari 2023

Werd een gebrek aan speelminuten Jay Gorter te gortig?

De doelman speelde dit seizoen slechts mee in de met 5-3 verloren Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Hij beproeft zijn geluk in het restant van dit seizoen bij Aberdeen FC dat hem huurt van de Amsterdammers. 

31 januari 2023

Philipp Max volgt Mario Götze

Heeft de linksback van PSV een lijntje uitgegooid bij Mario Götze? Hij vervolgt in ieder geval zijn loopbaan bij Eintracht Frankfurt dat hem huurt met een optie tot koop!

30 januari 2023

Amin Sarr maakt droomtransfer!

De aanvaller van SC Heerenveen wordt opgepikt door het Franse Olympique Lyon, de huidige nummer 9 van de Ligue 1. De Fransen leggen liefst 11 miljoen neer voor de geboren Zweed. 

29 januari 2023

Navarone Foor terug naar Nederland

SC Cambuur neemt de middenvelder transfervrij over van Vorsliga uit Letland.

29 januari 2023

Go Ahead Eagles versterkt zich achterin

Fredrik Oppegard wordt in het restant van seizoen 2022-2023 gehuurd van PSV. De linksback kwam in het begin van het seizoen tot 3 competitieduels voor de Eindhovenaren. 

29 januari 2023

Yorbe Vertessen terug naar thuisland

De aanvaller van PSV wordt de rest van dit seizoen verhuurd aan Union SG, de huidige nummer 2 van de Belgische Jupiler Pro League!

29 januari 2023

Transfers tot en met 29 januari

Speler

Van

Naar

D. Vos

J. PSV

FC Emmen

M. Chaluš 

Malmö FF

Groningen

B. Rienstra

Geen club

Cambuur

D. Pröpper

Geen club

Vitesse

T. Boere

Cambuur

NAC Breda

F. Silva

Anderlecht

PSV

N. Kasanwirjo

Groningen

Feyenoord

N. Madueke

PSV

Chelsea

J. Lokilo

Sparta

Istanbulspor

C. Nunnely

-

Heerenveen

C. Ngonge

Groningen

Hellas 

M. Bech Sørensen

Brentford

Groningen

K. Bistrovic

CSKA

Fortuna

V. Sourlis

Fortuna

Olympiakos

J. Hove

Strømsgodset

Groningen

A. Sher

Specia C.

Groningen

M. Mahi

FC Utrecht

Cambuur

E. Melkersen

Hibernian

Sparta

O. Darfalou

Maghreb Fez

FC Emmen

G. Cangiano

FC Bologna

Fortuna

M. Ryan

Kopenhagen

AZ

P. Koopmeiners

AZ

Excelsior

N. Ishimat-Mirin

Kansas City

Vitesse

T. van Bergen

Groningen O21

Groningen 

T. Blokzijl

Groningen O21

Groningen 

G. Rulli

Villareal CF

Ajax

K. Bistrovic

CSKA

Fortuna

C. Staring

FC Twente

NAC Breda

A. Musaba

AS Monaco

N.E.C.

L. Magallán

Ajax

Elche CF

F. Bjørkan 

Feyenoord

Bodø/Glimt

F. Da Silva

Olympique Lyon

FC Volendam

R. Musaba

TOP Oss

Fortuna 

C. Lokesa

Anderlecht

RKC 

R. van Ekeris

FC Emmen

FC Lisse

D. Blind

Ajax

FC Bayern

Bruma

PSV

Fenerbahce

A. Sampsted

Bodø/Glimt

FC Twente

H. Evjen

AZ

Bröndby IF

P. Alemañ 

Valencia

Sparta

L. Carthy

Geen club

FC Emmen

F. Pacheco

FC Emmen

Sporting Cristal

M. Engels

Sparta

Tokyo Verdy

T. Buitink

Vitesse

Fortuna 

C. Gakpo

PSV

Liverpool


Deel dit artikel
Gamecenter