Match King NL 2021-2022

De winnaar aan het woord

750X500 Landingspage Matchkingnl

Koning van de consistentie, voorspeller van het vaderlandse voetbal, Scorito Legend, of gewoon “Philip uit Pijnacker”. Zomaar wat bijnamen die je zou kunnen geven aan Philip Michel (want zo kennen we hem op Scorito). Bijnamen die je verdient als je de grote winnaar bent van Match King NL 2021-2022. Al geeft hij ruiterlijk toe dat hij de bloemen niet helemaal alleen heeft verdiend, maar daarover later meer.


10 juni 2022 in Voetbal

De beste voorspeller van Nederland worden, dat riekt naar een behouden speelstijl en een flinke portie geluk. Immers, met consequent invullen kom je al een heel eind. Toch kan er aan het eind van het spel maar één iemand winnen, dus zo eenvoudig zal het niet zijn. We voelden Philip eens stevig aan de tand hoe hij tot deze score is gekomen.

Partners in crime  
Philip neemt ons graag mee door de stappen die hij neemt voordat hij een uitslag invult.
“Nou, we beginnen met het doornemen van de statistieken: wat is de recente vorm van beide ploegen, waar staan ze op de ranglijst en hoe groot zijn de uitslagen. Daarbij kijk ik ook of het een ‘bijzonder’ duel is, een derby, een zogenaamd ‘zes-punten-duel’ of dat er nog andere belangen spelen. De bookies laat ik veelal links liggen want die geven met hun odds wat mij betreft niet altijd het juiste beeld. Bovendien vul ik zelden een gelijkspel in, omdat een gelijkspel statistisch gezien minder vaak voorkomt. Op basis van deze criteria vormt zich bij mij een gevoel voor een uitslag en deze vul ik in.”

Maar in bovenstaande beschrijving ontbreekt één onmisbare tussenstap. “Graag wil ik Jan Metselaar benoemen, want ere wie ere toekomt. Jan en ik bespreken iedere speelronde uitvoerig onze overwegingen en vullen dan altijd hetzelfde in.” Dan vragen wij ons bij Scorito toch af hoe het kan dat zij niet op exact hetzelfde puntenaantal zijn gekomen (Jan eindigde zelf op een verdienstelijke 3e plek bij Match King NL). Daar had Philip ook een verklaring voor. “We hebben elkaars inloggegevens en vullen de voorspelling voor elkaar in wanneer de ander is verhinderd. Dat is één keer niet helemaal goed gegaan”. Ondanks dit slippertje kunnen we dus spreken van een bijzondere Scoritovriendschap. “We kennen elkaar ook dankzij een groepsapp die in leven is geroepen voor het spelen van Scorito, namelijk ‘Flitswiel’. Het klikte en sindsdien passen we deze strategie toe.” Wat ons betreft een waardevolle tip voor andere spelers, als extra slot op de deur om geen enkele speelronde je voorspelling te vergeten – en die ellendige 0 score te voorkomen -.

Salah vs Mané
Vanaf welk moment kregen Philip (en Jan) het gevoel dat ze deze jaargang wel eens héél hoog zouden kunnen gaan eindigen? Philip: “De laatste 15 weken geraakte ik in de top 10, toen werd ik nog fanatieker. Dit vertaalde zich in het continue blijven appen tijdens de speelrondes wanneer er doelpuntjes werden gemaakt door geselecteerde topscorers of wanneer er een ontwikkeling plaatsvond die positief uitpakt. Qua invulstrategie nam ik een klein beetje meer risico bij het selecteren van topscorers, zo koos ik bijvoorbeeld vaker een verdediger om het verschil te maken.”

Uiteindelijk vond de apotheose plaats in de allerlaatste wedstrijd, de Champions League finale tussen Liverpool en Real Madrid. Philip: “Ik stond 10 punten voor op de nummer 2 en het laatste overgebleven verschil zat hem in de topscorers: mijn keuze Salah tegenover Mané. Toen beide heren het doel niet konden vinden was mijn overwinning binnen.”

Nieuwe doelen
De nieuwbakken Scorito Legend gaat uiteraard proberen zijn titel te verdedigen in het komende jaar, maar hij heeft tevens andere doelen. “Ik ben een zogenoemde indexspeler en sta nu rond plek 30. Mijn uiteindelijk doel is om een keer de nummer 1 positie in de index te bemachtigen. Als ik dat doel heb bereikt dan verleg ik de focus op het winnen van (andere) individuele spellen.

Succes Philip!


Deel dit artikel
Gamecenter