ChampCoach

Team van de Groepsfase

CC Tvdg Header

Dat was alweer de groepsfase van de Champions League. Zes speelrondes vlogen voorbij voordat je met je ogen kon knipperen. Bayern München bleef als enige ploeg foutloos, Rangers behaalde daarentegen een negatief record. Nooit eerder eindigde een ploeg met 0 punten én een doelsaldo van -20 in de groepsfase. Op individueel niveau blonken Kylian Mbappé en Mohamed Salah uit. Zij scoorden ieder liefst 7 keer, waarmee een plekje in het Team van de Groepsfase werd afgedwongen. Check hier het volledige team! 


3 november 2022 in Voetbal

FC Goudhaantje

De aanwezigheid van Kylian Mbappé en Lionel Messi in dit team zal op voorhand niet de grootste verrassing zijn geweest. Het duo van PSG, respectievelijk door 22% en 6% gekozen, was samen goed voor 12 goals. Opvallend is wel dat zij daarmee een stuk beter voor de dag kwamen dan aanvalsmaatje Neymar. Bayern München levert ook twee spelers af. Verdedigers Benjamin Pavard en Alphonso Davies hielden vijf keer de nul en waren samen goed voor twee goals en één assist.

Het lag minder voor dat hand dat ook Benfica zich met twee spelers zou aandienen. Verdediger Alejandro Grimaldo, goed voor twee goals en twee assists en middenvelder João Mário, goed voor vier goals en één assist zitten er knap bij. Een andere positieve verrassing is doelman Diogo Costa van FC Porto. De ploeg herpakte zich na twee nederlagen met vier overwinningen op rij. Daarbij hield Costa drie keer de nul en gaf hij een assist. Ka-ching!

Als laatste zetten João Cancelo en Jude Bellingham in het zonnetje. Eerstgenoemde werd met 36% het vaakst gekozen en laatstgenoemde speelde zich als jongste speler in het elftal!

CC Tvdg Article (1)

Deel dit artikel
Gamecenter