TopCoach KKD 2021-2022

De winnaar aan het woord

KKD Periodekampioen 2022

Wie is toch die man die bijna de gehele 2e seizoenshelft bovenaan heeft gestaan bij TopCoach KKD 2021-2022? Deze indrukwekkende prestatie werd geleverd door Herman (29). Sportliefhebber in hart en nieren want niet alleen bij TopCoach KKD gooide hij hoge ogen, getuige zijn 3e positie in de Scorito Index. Met recht een speler die kan worden toegevoegd aan het lijstje Scorito Legends, te vinden onder de naam Herman_033!


9 juni 2022 in Voetbal

Na scores van 93,8% en 98% in de twee voorgaande seizoenen was het deze jaargang de allerhoogste trede en daarmee een percentage van 100% voor Herman, in wat hij zelf bestempelt als: “het leukste spelletje van Scorito.” Herman: “Het leukste aan Scorito vind ik het puzzelen tijdens de voorbereiding en winterstop. Voordat het seizoen begint kun je de grootste winst behalen op de concurrentie. Door goede research te doen kun je soms al een pareltje spotten voordat het grote publiek erachter komt en er bij Scorito een hoog prijskaartje aan kleeft. De KKD wordt niet voor niets de kweekvijver van de Eredivisie genoemd.”

Strategie
Om zich te kunnen kronen tot winnaar heeft Herman een aantal stappen doorlopen:

  1. Selecteer Robert Mühren. “Altijd opstelbaar en vaak als captain.”
  2. Stop het meeste budget in het middenveld en aanval. “De KKD is een doelpuntenfestijn dus daar moet het geld in gestopt worden”
  3. Het resterende, wat lagere budget, stop je in de verdediging en keepers. Maar daarin probeer ik aanvallende verdedigers te selecteren die betrokken zijn bij doelpunten.

Maar alles valt of staat met het inwinnen van veel informatie over de teams. “Voorheen heb ik voorbeschouwingen geschreven voor wedstrijden in de KKD, waardoor ik veel lokale bronnen ken. Daarnaast kijk ik graag naar de samenvattingen, hier haal ik veel nuttige informatie uit die ik niet direct uit statistieken haal. Ten slotte probeer ik een brede kern te selecteren van spelers die bij hun club zijn verzekerd van een basisplaats. Aangezien het budget in de 2e seizoenshelft mijns inziens minder toereikend was dan in de eerste seizoenshelft, heb ik mijn kern iets moeten versmallen. Gelukkig was mijn team sterk genoeg om de titel binnen te slepen!”

Billenknijpen
Lange tijd was het kijken naar opdrogende verf nog spannender dan de ranking in TopCoach KKD, maar gedurende de laatste weken zag Herman zijn voorsprong slinken als sneeuw voor de zon. Tel daarbij op dat hij juist voor dit spel niet speelde in een subleague en er dus ‘alleen’ voor stond. Gelukkig kon hij zijn ei kwijt bij vrienden met wie hij samenspeelde in andere spellen en zijn collega’s van de tennisbond waarmee hij – logischerwijs – de tennisspellen speelt.

Must haves
Een aantal spelers verdient het om naast Robert Mühren in zonnetje te worden gezet. Allereerst Thijs Dallinga die voor de winterstop maar liefst 25x raak schoot voor slechts € 750.000. “Maar na de winterstop was zijn waarde gestegen naar € 4.000.000 terwijl Excelsior op dat moment aan het kwakkelen was. In de tweede seizoenshelft koos ik daarom voor Dylan Vente die speelde voor een zeer aanvallend Roda JC, waarin hij zelf ook steeds vaker het net vond. Een gouden keuze voor 2 miljoen. Zeker toen ik hem captain maakte in thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, waarin hij een hattrick maakte. Daarnaast was Jearl Margaritha van TOP Oss een speler die mij opviel tijdens het kijken van de samenvattingen. Voor slechts 625.000 euro bleek het een goede keuze, want hij leverde veel punten op met 7 goals en 7 assists.”

Volgend seizoen
“Komend seizoen ga ik uiteraard mijn titel Scorito Legend TopCoach KKD proberen te verdedigen. Ik ben benieuwd of Mühren met FC Volendam mee gaat naar de Eredivisie of dat hij toch weer een transfer maakt. Als dat het geval is, dan staat 1 van de 18 spelers alvast klaar voor volgend seizoen!”

KKD Periodekampioen Totaal Article

Deel dit artikel
Gamecenter