Vuelta a España

Vuelta 2021 Parcours

750X500 Landingspage Vuelta

De 76ste Ronde van Spanje gaat van start met een korte, technische en heuvelachtige proloog in en rond Burgos waar beslist zal worden wie de eerste leiderstrui mag dragen. Tijdens de derde en zesde etappe wachten, na een vlakke aanloop, twee explosieve aankomsten bergop op de Picón Blanco en de Alto de Cullera. De overige drie ritten tijdens de openingsweek zijn vlak en bieden kansen aan de snelste mannen van het peloton om hun zeges aan te dikken.


13 augustus 2021 in Wielrennen

Het echte hooggebergte wordt voor het eerst aangedaan tijdens de zevende etappe met een aankomst op Balcón de Alicante waarna twee dagen later, na een vlakke sprintersetappe, doorheen de Sierra Nevada gereden wordt. Daarop volgen vier heuveletappes die ideaal lijken voor de aanvallers, al kan een sterke sprinter misschien ook eens overleven. 

Het zwaartepunt van de Vuelta ligt – zoals traditioneel – in de slotweek. Van de laatste acht etappes gaan er maar liefst 5(!) doorheen het hooggebergte met onder meer aankomsten op Lagos de Covadonga en Alto de Gamoniteiru. In de derde week zit, naast een rit doorheen heuvelachtig terrein, ook nog één kans voor de sprinters. De Spaanse ronde zal uiteindelijk in een definitieve plooi worden gelegd tijdens de tijdrit naar bedevaartsoord Santiago de Compostella. 

 Een overzicht van alle 21 etappes: 

- 6 bergetappes (5x aankomst bergop) 

- 7 heuveletappes (3x aankomst voor punchers) 

- 6 vlakke etappes 

- 2 individuele tijdritten 


Deel dit artikel
Gamecenter