Vuelta a España

Etappe 4: Verhitte strijd

4 (1) (1)

Deze wielerkoers kan gerust een naamsverandering ondergaan naar de Ronde van de Kathedralen, want ook vandaag wordt van start gegaan in de schaduw van een heilige bedeplaats. Vervolgens wacht de renners een tocht door het dorre centrum van Spanje naar Molina de Aragón. Daar zullen de stevige sprinters het uitvechten tegen de flukse punchers om de ritzege.


13 augustus 2021 in Wielrennen

De Kathedraal en ommuurde stad van Burgo de Osma zijn een van de best bewaarde Middeleeuwse bouwwerken die in heel Spanje te vinden zijn. De karavaan zal echter niet lang vertoeven in dit onontdekt pareltje, want al snel wordt zuidwestelijke koers gezet richting finishstad Molina de Aragón. Die onderneming vindt voor het grootste gedeelte van de dag plaats op de schrale vlaktes van de regio Castilië en León. 

Na zo’n 120 kilometer zal een – schijnbaar – kansloos kopgroepje als eerste de grens oversteken en het grondgebied van regio Castilla–La Mancha binnenrijden, waar finishstad Molina de Aragón zich bevindt. Het peloton zal – tenzij er veel wind in het spel komt – een relatief rustige dag hebben. Dat zal echter veranderen wanneer het imposante kasteel van de aankomststad aan de horizon opdoemt.

Wanneer het peloton langs dat kasteel rijdt, is het nog twee kilometer tot aan de streep. Dat wordt een pittige eindfase, gezien de weg over die lengte nog zo’n vier procent stijgt. In de stad waar ooit de koudste temperatuur van Spanje gemeten is (-28°C) zal het uitmonden in een verhitte strijd tussen de sterke sprinters en explosieve punchers. Wie heeft de snelheid en de cool om naar ritwinst te knallen?


Deel dit artikel
Gamecenter