Tour de France 2022

De winnaar aan het woord

Pvdw Tour Header
Het winnende team van Tim

In termen van darts is een ‘Big Fish’ beter bekend als een checkout van 170. Vanuit een cinematografisch standpunt kennen we Big Fish als film, geregisseerd door Tim Burton in 2003. Maar als wij een Scoritobril met wielrenglas opzetten, dan komen we uit op het winnen van de Tour de France. De Big Fish onder de wielerspellen. Dat ene spel dat je gewoon móet winnen. Ook dit jaar droomden daar een goede 50.000 mensen van. De eer is weggelegd voor niemand minder dan Tim Haerkens, op Scorito bekend als TimNijmegen. Bovendien te herkennen aan het vierde gouden bekertje dat hij met deze prestatie heeft verdiend!


27 juli 2022 in Wielrennen

Verrassend. Dat was de eerste reactie van Tim op zijn glansrijke overwinning. Want als je anderhalve week lang de nummer 1 positie weet vast te houden dan mag je overwinning glansrijk worden genoemd. In aflevering 6 van Radio Scorito gaat Tim in op de keuzes die hij heeft gemaakt omtrent zijn teamselectie.

Een houvast voor alle Scorito spelers is dat zelfs de winnaar in zijn teamselectie ruimte heeft voor voor minder gelukkige keuzes. Het klassementsteam van Tim leek dun bezaaid na alle capriolen die werden uitgehaald in de kasseienrit (etappe 5). Bovendien vielen er wel wat interessante uitvallers te noteren deze Tour de France, waarvan er vijf bivakkeerden in zijn equipe. Deze vielen allen echter wel in de tweede helft van de Tour uit. Desalniettemin behaalden zowel Pierre Rolland als Ben O’ Connor niet meer dan nul punten voor Tim en deden Max Walscheid (24), Stefan Küng (34) en helaas Mathieu van de Poel (39) het niet veel beter. Maar daar tegenover stonden natuurlijk een aantal gouden keuzes. Tadej Pogačar, Jonas Vingegaard en Wout van Aert zaten in zo'n beetje iedere selectie. Maar goudhaantje Christophe Laporte is een keuze om je derailleur bij af te stellen!

Het geheim van Tim? Exact de juiste mensen kiezen voor de klassementen. Ondanks het hebben van liefst vier Jumbo-Visma lieden, heeft hij niet specifiek gekeken naar teampunten. Een criteria is geweest dat iedere renner zijn eigen punten diende te kunnen behalen. Maar alles valt en staat natuurlijk met parcourskennis, het kunnen inschatten welke renners in welke etappes punten kunnen behalen en misschien toch een klein beetje geluk? Of het geluk is geweest zullen we snel genoeg zien. Tim zal met iedereen opnieuw de degens kruisen in de Vuelta!

Beluister aflevering 6 van Radio Scorito voor de individuele keuzes in Tim zijn teamselectie en wat hij deed toen bleek dat hij ook echt gewonnen had. 

Pvdw Tour Article

Deel dit artikel
Gamecenter