TopCoach Eredivisie

Jouw captain voor de Super Speelronde

Superspeelrondesr7

Het wordt een Eredivisieweekend om je vingers bij af te likken. Waar PSV het in eigen huis opneemt tegen het in vorm verkerende Feyenoord, vindt er in Alkmaar een strijd plaats tussen AZ en huidig koploper Ajax. Precies in dít weekend is ook de Super Speelronde bij TopCoach, waarin je captain 300% van zijn normale punten scoort. Wie moet je nu in zo’n weekend captain maken? We zochten de antwoorden bij onze alwetende Vincent.


16 september 2022 in Voetbal

Het is vrijdag iets voor 7:15 uur. De zon van de afgelopen weken heeft deze ochtend plaatsgemaakt voor lage wolken, welke lichte regen produceren. Het is een donkere dag, maar zo voelt het voor mij – als Scoritofreak – toch niet helemaal. Want na weken van ondermaats presteren in TopCoach NL, kan er licht aan het einde van de tunnel schijnen. Bij het selecteren van de perfecte supercaptain, wordt vanaf dit weekend namelijk eíndelijk de (lange) weg naar boven ingezet. Er is wel een probleem: met de volledige top 4 tegen elkaar in actie, is het selecteren van de juiste captain moeilijker dan ooit. En dus werd de hulp ingeschakeld van Scoritogoeroe Vincent, de waardebepaler bij Scorito.

Ik betreed het hoofdkantoor van Scorito en zie al een licht schijnen in een kamertje. Vincent zit daar alweer achter zijn bureau, druk bezig met het waarderen van spelers voor het WK 2022-spel. Hij lijkt niet gestoord te willen worden, maar als ik hem de allerbelangrijkste vraag van de dag stel beginnen zijn ogen te twinkelen. "Bas Dost is mijn captain. Eigenlijk had ik hem bewust gekozen voor dit superweekend, en nu doet ie het ook nog beter dan dat ik vooraf had verwacht!", aldus een ietwat overenthousiaste Vincent. Ik vraag hem naar tips voor mijn captain en hij begint – uitgebreid – te spreken.

Kies spelers van clubs die winnen
"Allereerst is het belangrijk om te kijken welke ploegen een goede kans maken op de overwinning. Dat levert natuurlijk punten op, maar dat zorgt er tevens voor dat de kans groter is dat die club de nul houdt of dat individuele spelers betrokken zijn bij doelpunten. Voor dit weekend zijn er vijf clubs waarvan ik verwacht dat ze de drie punten pakken: FC Utrecht, Vitesse, Fortuna Sittard, PSV en Ajax."

Kies geen doelman of verdediger
"Dit weekend is er geen enkele club die écht topfavoriet is voor de overwinning en dus is het een groot risico als je een doelman of verdediger captain zou maken. De kans is groter dat zij de nul niet houden dan wel. Als je dan toch een speler uit de achterste linie moet kiezen, kies dan voor iemand van FC Utrecht of Vitesse. Ik denk dat zij dan nog de grootste kans op een clean sheet hebben."

Ga voor zekerheid, kies een spits
"Doordat er weinig clubs wellicht de nul zullen houden dit weekend, is het belangrijk dat spelers individueel iets kunnen. Daarom kan het verstandig zijn om een aanvaller te kiezen als captain. Van de vijf genoemde clubs is het het beste om de echte spitsen te kiezen, want zij komen natuurlijk veel vaker in scoringspositie. Dat zijn Bas Dost (FC Utrecht), Bartosz Białek (Vitesse) en Burak Yılmaz (Fortuna Sittard). Bij Ajax en PSV is er geen echte spits. Brian Brobbey misschien, maar of hij in de basis start is twijfelachtig. Als je dan toch voor een aanvaller van een topclub wilt gaan, dan zou ik buitenspeler Cody Gakpo (PSV) aanraden, die bovengemiddeld vaak op goal schiet en veel belangrijke passes in de zestien geeft."

Neem een gok, kies een aanvallende middenvelder
"Als je houdt van een gokje, dan zijn aanvallende middenvelders natuurlijk altijd interessant. Te denken valt uiteraard aan Mohammed Kudus, die bij Ajax vaak de spitspositie bekleedt. Maar die is jammer genoeg door bijna niemand geselecteerd. Dat geldt ook voor andere ‘nummer 10s’ van de interessantste clubs in deze speelronde. Gabriel Vidović (Vitesse) bijvoorbeeld, dat gokje zou heel goed kunnen uitpakken. Misschien is Xavi Simons (PSV) ook wel een leuke optie. Ook hij komt vaak voor de goal, zeker nu PSV zonder de geblesseerde Luuk de Jong speelt. Maar in een wedstrijd tegen Feyenoord zal hij toch wat minder diep spelen. Daarnaast hebben de Rotterdammers donderdag bewezen dat ze spelers van tegenstanders behoorlijk wat ‘minpunten per 2 tegendoelpunten’ kunnen bezorgen", zegt een lachende Vincent.

Superspeelronde SR7 NL2
Het beste team voor SR7 (aldus Vincent)

Deel dit artikel
Gamecenter