Euro 2020

Voorbeschouwing duels groep F

Copyright Proshots 7487420

Foto: ProShots


10 juni 2021 in Voetbal

Hongarije – Portugal

Met de regerende Europese kampioen en de twee meest recente wereldkampioenen, mag groep F met recht en reden omschreven worden als ‘de groep des doods’. Voor de drie sterkste landen komt het er dan ook op aan om vooral geen steken te laten vallen tegen het kleine broertje Hongarije. Portugal mag alvast de spits afbijten.

De twee landen kwamen elkaar ook op het vorige EK tegen in de groepsfase. Het werd toen een spektakelrijk gelijkspel die op 3-3 eindigde, waar vooral Portugal zich gelukkig mee mocht prijzen. De Hongaren kwamen namelijk drie keer op voorsprong, en had Portugal toen al kunnen elimineren op het toernooi dat ze uiteindelijk zouden winnen.

Hongarije moet zich sterken aan die herinnering en geloven in hun kansen. Wij denken echter dat de Portugese selectie van nu beter is dan vijf jaar geleden, en de wedstrijd stevig in handen zal grijpen. Een leuke pot voetbal zien wij dan uiteindelijk ook beslist in het voordeel van Portugal.

Scorito-tip: 1-3

 

Frankrijk – Duitsland

Het had perfect een mogelijke finale kunnen zijn, maar deze affiche is toch gewoon de openingsmatch voor Frankrijk en Duitsland. Een extreem zware dobber voor beide landen, die al jarenlang een intense rivaliteit kennen. De statistieken spreken allerminst voor de Duitsers, die in de laatste dertien onderlinge duels slechts twee keer de maat konden nemen van Frankrijk.

Het zoekende Duitsland mag de borst dus nat maken om de degens te kruisen met wereldkampioen Frankrijk. De bondscoach van die laatste, Didier Descamps, heeft echter de neiging om zijn ploeg nogal defensief te laten spelen tegen sterke tegenstanders.

Als ook Duitsland niet voluit de kaart van de aanval zal trekken, kan deze topaffiche wel eens een muis baren. Frankrijk beschikt echter over een dozijn topspelers die de match met een klasseflits kunnen beslissen. Wij denken daarom dat Frankrijk met het kleinste verschil zal winnen.

Scorito-tip: 1-0

 

Hongarije – Frankrijk

In de eigen Puskás Aréna ontvangt Hongarije de wereldkampioenen van Frankrijk, een tegenstander waarvan al 45 jaar niet meer gewonnen is. De kans dat het dit EK prijs zal zijn voor de Hongaren is dan ook bijzonder klein. Zij hebben hemel en aarde moeten verzetten om überhaupt aanwezig te kunnen zijn op het EK, terwijl Frankrijk aanzien wordt als het beste landenteam van het moment.

Wellicht zal bondscoach Marco Rossi er dan ook voor opteren om de defensie dicht te timmeren en zowat het hele elftal op de eigen helft houden, in de hoop dat er dan toch ergens een gaatje ontstaat om tegen te prikken. Les Bleus moeten echter technisch zo superieur geacht worden, dat ze er vroeg of laat in moeten slagen om op het scorebord te raken. Op basis van het niveauverschil moet dit dan ook uitmonden in een eenvoudige overwinning voor Frankrijk.

Scorito-tip: 0-3

 

Portugal – Duitsland

Als Duitsland effectief niet kon winnen van Frankrijk, wacht hen in de eigen Allianz Arena meteen een match op leven en dood tegen het sterke Portugal. De laatste ontmoeting tussen beide landen kwam er op het WK van 2014. Op weg naar de eindoverwinning won een oppermachtig Duitsland toen met 4-0.

Wij verwachten niet dat het dit keer opnieuw zo’n eenzijdige partij zal worden, integendeel! Beide teams lijken bijzonder aan elkaar gewaagd en niet verliezen is vandaag belangrijker dan winnen. Portugal is met zijn vier punten dan zo goed als zeker van volgende ronde, terwijl Duitsland de klus kan klaren in hun volgende match tegen Hongarije. Hoewel beide teams over uitstekende aanvalslinies beschikken, verwachten wij dan ook een puntendeling zonder goals na 90 minuten.

Scorito-tip: 0-0

 

Portugal – Frankrijk

Dit is een geweldige affiche waarbij de Europese kampioen het opneemt tegen de wereldkampioen. Het is eveneens een herneming van de meest recente EK-finale. Toen waren de belangen en de druk bijzonder hoog en kregen we een erg gesloten en defensieve wedstrijd. Die werd pas in de verlengingen beslist in het voordeel van Portugal.

Als onze eerdere voorspellingen kloppen, staat er voor de twee landen echter niet meer zoveel op het spel. Beiden hebben al een ticket op zak voor de knock-outfase, en dus is er een goede mogelijkheid dat er wat geroteerd zal worden. Zeker bij Frankrijk, dat over een erg brede en talentvolle selectie beschikt, moet die verleiding groot zijn.

De Portugezen kunnen echter als geen ander een groot strijdershart koppelen aan verfijnde voeten en zullen zich allerminst laten opzij duwen door Frankrijk. Bovendien beschikken zij met spelers als Joao Felix, Bruno Fernandes en natuurlijk Cristiano Ronaldo over genoeg spelers om de Franse defensie in de problemen te brengen. Deze match heeft dus zeker het potentieel voor veel goals, maar uiteindelijk zien wij niemand als winnaar van het veld stappen.

Scorito-tip: 2-2

 

Duitsland – Hongarije

Tenzij Duitsland ons allemaal verbaasd heeft en zeges boekte tegen Frankrijk en Portugal, is dit dé match die moet gewonnen worden als Die Mannschaft nog in het toernooi wil blijven. De Hongaren zullen zich echter niet presenteren als een hapklaar brokje op een schoteltje. Voor hen geldt namelijk net hetzelfde als voor Duitsland: enkel bij een overwinning hebben ze nog een waterkansje om in de volgende ronde te raken.

De Hongaren zullen voor deze match in hun favoriete rol van underdog kruipen, met een stevige defensieve organisatie, en hopend op een klasseflits van sterspeler Dominik Szoboszlai. Duitsland mag deze cruciale match echter niet uit handen geven en moet de Hongaren van in het begin onder druk zetten. Ondanks een wisselvallige periode heeft Duitsland – zeker in de voorhoede – bakken talent om de Hongaren dol te tikken. In eigen land moet en zal deze match dan ook (ruim) gewonnen worden!

Scorito-tip: 4-1


Deel dit artikel
Gamecenter