US Open 2021

De (mogelijke) parels - Heren

Header Tennis Us Verrassingen

Bij de mannen komt het veel minder frequent voor dan bij de vrouwen, maar ook een outsider zou wel eens heel ver kunnen raken op het toernooi. Met zo’n speler in je team doe je dan ook gouden zaken in Tennismanager. Wij hebben een shortlist klaar van wie zou kunnen verrassen en jou naar de zege loodsen.


29 augustus 2021 in Tennis

Een aantal C en D spelers zijn al meerdere keren ver geraakt op de US Open. Grigor Dimitrov (C) haalde al eens de halve finale, terwijl Kevin Anderson (D) en Kei Nishikori (D) zelfs voormalige finalisten zijn! Het kan nog straffer, want met Stan Wawrinka (C), Marin Cilic (C) en Andy Murray (C) heb je zelfs in de laagste categorieën keuze om voormalige winnaars van de US Open te kiezen. Of deze wat oudere spelers het echter nog steeds in zich hebben om tot het bittere einde voor de prijzen te strijden, is maar de vraag.

Wil je volop profiteren van het thuisvoordeel, kan je opteren om de Amerikaanse reuzen John Isner (D) en Reilly Opelka (C) in je team te selecteren. De twee zijn nagenoeg klonen van elkaar die ruim boven de twee meter uitkomen en hoofdzakelijk teren op hun ijzersterke opslag om tennismatchen te winnen. Als ze echter aan het lopen worden gezet, komen ze snel in de problemen en bovendien zijn ze niet bezig aan een topseizoen. De Verenigde Staten hebben ook nog supertalent Sebastian Korda (C) achter de hand. De zoon van voormalig grandslamwinnaar Petr Korda beschikt over alle troeven om uit te groeien tot een ware sensatie.

Geef je geen zier om (kwalijke) reputaties kan je ervoor kiezen om de nogal controversiële tennissers Nick Kyrgios (C) en Dan Evans (C) te kiezen. Van de nog altijd maar 26-jarige Kyrgios wordt al jaren gezegd dat hij het grootste intrinsieke tennistalent aller tijden is. Helaas beschikt de Australiër niet over de vereiste topsportmentaliteit waardoor hij nog nooit voorbij een kwarfinale wist te raken op een grand slam. Met Kyrgios kan werkelijk alles; hij kan zowel het toernooi winnen als sneuvelen in de eerste ronde. Evans werd dan weer jarenlang uitgespuwd door het  tennispubliek omwille van zijn wilde nachtleven en breed uitgesmeerde cocaïneschandaal. Sinds de heupblessure van Andy Murray, is Evans echter de nummer 1 van Groot-Brittanië. Hij heeft die status dit jaar alle eer aangedaan op de court met enkele fraaie overwinningen.


Tot slot zijn er nog de golden oldies die nog eens hopen te schitteren op het grootste podium. De carrière van David Goffin (C) is er een met hoge pieken en diepe dalen. Op de top van zijn kunnen in 2017 schitterde hij in de finales van de Masters en de Davis Cup. Mentale problemen slepen hem tegenwoordig echter van de ene teleurstelling naar de andere. Vijf jaar geleden stond Gaël Monfils (C) als zesde geklasseerd op de wereldranglijst maar mede door veel blessures lijkt de tijd hem te hebben ingehaald. De spektakelspeler weet nauwelijks een match te winnen in 2021.


Deel dit artikel
Gamecenter