US Open 2021

Outsiders - Heren

Header Tennis Us Outsiders

De grootste favorieten op eindwinst vind je uiteraard in de A-categorie, waar spelers zoals Novak Djokovic, Rafael Nadal en Roger Federer zijn ingedeeld. Maak echter niet de fout van de B-categorie te onderschatten. Met een mix van jonge toptalenten en ervaren rotten, is er keuze zat voor dat felbegeerde plekje in jouw team.


29 augustus 2021 in Tennis

Indien een Latijns temperament je aanspreekt, kan je kiezen voor Pablo Carreño Busta (B), Diego Schwartzman (B) of Roberto Bautista (B). Van dat trio springt vooral Carreño Busta er bovenuit. De vurige Spanjaard heeft namelijk al twee keer de halve finale gehaald in New York en is zopas teruggekeerd uit Tokio met een bronzen plak en de scalp van Novak Djokovic. Ook Schwartzman heeft in het verleden sterke prestaties neergezet op de US Open met twee kwarfinales als hoogtepunt. Daarnaast is er nog de immer betrouwbare Roberto Bautista, wiens fysieke tennisspel stilaan ingehaald is door de tijd.

Als je selecteert op lengte kan je voor de grote Matteo Berrettini (B) kiezen, die beschikt over een loeiharde opslag en verwoestende forehand. In 2019 kende hij op de US Open zijn grote doorbraak met een halve finale. Dit jaar heeft hij daar nog een kwartfinale op Roland Garros en een finale op Wimbledon aan toegevoegd. Completeert Berrettini straks die reeks met winst op een grand slam? Voor iets minder lengte, maar minstens evenveel kracht kan je bij Andrey Rublev (B) terecht. Op zijn drieëntwintigste heeft het toptalent al vier kwartfinales behaald op een grand slam, waarvan de helft op de US Open. Dat de krachtpatser in vorm is, bewees hij in Tokio waar goud werd behaald met Anastasia Pavlyuchenkova in het gemengde dubbelspel.

Ga je liever voor een jong talent, kan je voor Denis Shapovalov (B) kiezen, dat een technische en kwieke linkshandige tennisser is waar niemand graag tegen speelt. Vorig jaar haalde hij nog de kwarfinale op de US Open, dat dit jaar gevolgd werd met een halve finale op Wimbledon. Een finale is dus zeker niet onmogelijk voor de Canadees. Dat laatste geldt evenzeer voor generatiegenoot Alex De Minaur (B). De vliegensvlugge Australiër is een van de allerbeste verdedigers, maar mist de fysieke kracht om een match echt te domineren. Een goed resultaat zit er echter zeker in, gezien hij vorig jaar nog de kwarfinale haalde.

Nog twee jonge twintigers die op de rand van hun grote doorbraak staan in de tenniswereld zijn Félix Auger-Aliassime (B) en Hubert Hukacz (B). Die laatste is een krachtige en stijlvolle speler die dit seizoen al de prestigieuze Miami Open op zijn naam wist te zetten. Als hij er eindelijk in slaagt om wat consistentie te vinden, kan Hurkacz wel eens lang in het toernooi blijven. De twintigjarige allrounder Auger-Aliassime haalde vorig jaar al de vierde ronde op de US Open. Nu hij over wat meer ervaring en spiermassa beschikt, moet hij in staat zijn om die prestatie te overtreffen. Tot slot is er nog gravelspecialist Casper Ruud (B) die na drie toernooizeges in evenveel weken opgeklommen is naar de twaalfde plek op de ranking. De Noor is uitmuntend op trage ondergronden, maar lijkt de fysieke kracht te missen om datzelfde spel te brengen op hardcourt.


Deel dit artikel
Gamecenter