US Open 2021

Outsiders - Dames

Header Tennis Us Outsiders

De grootste favorietes op toernooiwinst zijn – uiteraard – ingedeeld in de A-categorie. In het vrouwentennis ligt echter alles zo dicht bij elkaar, dat de winnares evengoed uit onderstaand lijstje kan komen. Wij hebben alvast alle sterktes en zwaktes van de B-speelsters geanalyseerd voor jou. Laat jij jou leiden door ervaring, kracht of vormpeil?


29 augustus 2021 in Tennis

Als je ervan overtuigd bent dat succes in de toekomst voorspeld kan worden door succes in het verleden, kan je niet om de tweevoudige grand slam-winnaressen Victoria Azarenka (B), Petra Kvitova (B) en Garbiñe Muguruza (B) heen. Die eerste stond al drie keer in de finale in New York, waarvan vorig jaar de meest recente was. Bovendien won ze al twee keer de Australian Open, dat net als de US Open betwist wordt op hardcourt. Kvitova was twee keer de beste op Wimbledon, maar haar harde service en krachtige slagen komen ook uitstekend tot z’n recht op hardcourt. De Spaanse furie Muguruza staat dan weer bekend om haar offensieve en risicovolle spel. Het maakt haar bij uitstek zo’n speelster die van iedereen kan winnen én verliezen. Op de US Open gebeurt vooral dat laatste, want ze kon slechts 47% van haar matchen op Flushing Meadows winnen.

Een sterke opslag komt uitermate goed van pas op hardcourt, en dat zal Karolína Plíšková (B) graag horen. Van de Tsjechische wordt namelijk gezegd dat zij over de beste service beschikt die het vrouwentennis ooit heeft gezien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de US Open haar meest succesvolle grand slam is, met een (verloren) finale in 2016 als hoogtepunt. Ook Jennifer Brady (B) is een waar opslagkanon. De Amerikaanse lijkt, na een trage start van haar carrière, tot volle wasdom gekomen en mee te doen voor de hoogste prijzen. Helaas lukt niks meer voor haar sinds ze in Melbourne de finale haalde, want haar gravelseizoen verliep ronduit dramatisch en de grastoernooien sloeg ze over omwille van blessures. De vraag is dan ook hoe ze snel ze haar beste vormpeil terugvindt.

De immer constante Elina Svitolina (A) raakte nooit dichter bij een grandslamfinale dan twee jaar geleden op de US Open. De Oekraïense ging door tot de halve finale, maar botste daar op een geweldige Williams. Met haar vlotte bewegelijkheid en fijne techniek is het zeker niet ondenkbaar dat Svitolina deze zomer eindelijk die grote prijs binnenhaalt. Ook Elise Mertens (B) is zo’n speelster die altijd over een goed vormpeil beschikt en keer op keer een solide prestatie neerzet. Meedoen voor eindwinst lijkt wel wat te hoog gegrepen voor de Belgische, al haalde ze de voorbije twee edities telkens de kwartfinales op de US Open.

Met Belinda Bencic (B) en Barbora Krejčíková (B) kan je twee olympische kampioenen kiezen in de B-categorie. Na jarenlang vooral gevochten te hebben tegen zichzelf en haar talrijke blessures, slaagde Bencic er op de Spelen eindelijk in om haar geweldig intrinsiek potentieel te verzilveren in een gouden medaille. De Zwitserse haalde twee jaar geleden nog de halve finale en in 2014 – als zeventienjarige – de kwartfinales op de US Open. Nu ze arriveert ze in haar beste vorm ooit, is de concurrentie dan ook gewaarschuwd! Voor Krejčíková is 2021 echt een topjaar, want naast eindwinst op Roland Garros behaalde ze in Tokio ook goud in het dubbelspel. Na een komeetachtig seizoen hoort ze nu bij de beste tennisvrouwen, al speelt ze het liefst op trage ondergronden.

Tot slot zijn er ook nog laatbloeister Maria Sakkari (B) en vroegbloeister Coco Gauff (B). Die laatste is nog maar net zeventien geworden, maar draait wel al drie jaar moeiteloos mee in de absolute top van het vrouwentennis. In tegenstelling tot de meeste andere Amerikaanse speelsters, lijkt Gauff echter vooral te excelleren op gravel in plaats van hardcourt. Anderzijds moet ze, met de vocale steun van het thuispubliek, in staat worden geacht om zichzelf andermaal te overtreffen. Sakkari heeft lang niet zo’n steile opmars in haar carrière gekend als Gauff, maar haalde dit seizoen wel – voor het eerst op een grand slam – de halve finales op Roland Garros. Met haar agressief en krachtig spel, moet ze zeker ook een impact kunnen maken op de US Open.


Deel dit artikel
Gamecenter