US Open 2021

Favorieten - Heren

Header Tennis Us Favoriet

De vorige corona-editie van de US Open eindigde in een zeer verrassende finale tussen Dominic Thiem en Alexander Zverev, die uiteindelijk gewonnen werd door Thiem. Dat was toen nog maar de derde keer, sinds de Australian Open van 2005, dat geen enkele van de Big Three in de finale van een grand slam stond. Zetten grootheden Djokovic, Nadal en Federer dat dit jaar recht? Of weet opnieuw iemand van de jongere generatie voor het eerst een grand slam te winnen?


29 augustus 2021 in Tennis

Bij de mannen is er één overweldigende topfavoriet, en dat is Novak Djokovic (A). Hij heeft reeds alle grand slams gewonnen dit jaar en gaat op de US Open op zoek naar een calendar slam. Indien dat lukt, zou hij de eerste zijn sinds Rod Laver in 1969 alle belangrijke toernooien won. Daarnaast zou Djokovic met 21 eindzeges in een grand slam eenzaam recordhouder worden. De eergierige Serviër zal dus gemotiveerder dan ooit zijn om geschiedenis te schrijven in New York. Mogelijk kan dat net ook zijn grote zwakte zijn, want in Tokio ging Djokovic ten onder aan de enorme verwachtingen en ging hij meermaals over de rooie. Vindt hij tijdig zijn koelbloedigheid en beste tennis terug die van hem verwacht wordt?

De drie meest succesvolle mannen in de tennisgeschiedenis zijn er allen bij op de US Open, want ook  Rafael Nadal (A) en Roger Federer (A) kunnen uiteraard niet ontbreken het prestigieuze toernooi. Nadal doet het altijd prima op de Amerikaanse hardcourt en werd er al vier keer eindwinnaar, al heeft hij nauwelijks nog getennist na zijn schokkende nederlaag tegen Djokovic op Roland Garros. Achter de naam van die andere grootheid Federer staan minstens evenveel vraagtekens. Na een pijnlijk verlies tegen Hurkacz op Wimbledon, liet de Zwitser de Olympische Spelen schieten omwille van een knieblessure. Het is dan ook maar zeer de vraag of die twee veteranen op hun beste niveau zullen acteren.

De troonopvolgers van bovengenoemde heren luisteren naar de namen Dominic Thiem (A) en Stefanos Tsitsipas (A). Thiem is de titelverdediger in New York, maar heeft sindsdien niet al te veel meer klaargekregen. Bovendien sukkelt hij met problemen aan zijn rechterpols. Tsitsipas is met zijn leeftijd van 22 de jongste speler in de A-categorie. Het Griekse toptalent behaalde op Roland Garros zijn eerste finale op een grand slam. Indien hij zijn nederlaag op de Olympische Spelen mentaal verteerd heeft, is Tsitsipas een aartsgevaarlijke kandidaat om opnieuw een finale te bereiken.

Heb je het wel voor bad boys, kan je voor olympisch kampioen Alexander Zverev (A) of tweede reekshoofd Daniil Medvedev (A) kiezen. Die laatste is een nagenoeg onstuitbare overwinningsmachine op hardcourt, die al in de finale stond van zowel de Australian als de US Open. Het Russische opslagkanon wil maar wat graag die eerste eindoverwinning op een grand slam behalen. Zverev wordt al jaren geroemd als een groot tennistalent, maar kwam tot dusver telkens te kort om een grandslamzege te veroveren. De Duitser haalde vorig jaar wel al de finale in New York en bewees op de Olympische Spelen in topvorm te zijn!


Deel dit artikel
Gamecenter