Australian Open 2022

De (mogelijke) parels - Heren

Header Tennis Ao Verrassingen

Bij de mannen komt het veel minder frequent voor dan bij de vrouwen, maar ook een outsider zou wel eens heel ver kunnen raken op het toernooi. Met zo’n speler in je team doe je dan ook gouden zaken in Tennismanager. Wij hebben een shortlist klaar van wie zou kunnen verrassen en jou naar de zege loodsen.


16 januari 2022 in Tennis

Een aantal C en D spelers zijn al meerdere keren ver geraakt op de Australian Open. Grigor Dimitrov (C) en Milos Raonic (C) haalden al eens de halve finale, terwijl Marin Cilic (C) zelfs een voormalige finalist is! Het kan nog straffer, want met Stan Wawrinka (D) heb je zelfs in de laagste categorie de keuze om een voormalige winnaar van het toernooi te kiezen. Of deze wat oudere spelers, die allen ook het nodige blessureleed moesten overwinnen, het nog steeds in zich hebben om tot het bittere einde voor de prijzen te strijden, is maar de vraag. Al kan hun enorme talent toch ook niet zomaar verdwenen zijn?

De Verenigde Staten sturen traditiegetrouw een sterke lichting naar Melbourne, die deze keer aangevoerd wordt door reuzen John Isner (C) en Reilly Opelka (C). De twee zijn nagenoeg klonen van elkaar; beiden komen ruim boven de twee meter uit en teren hoofdzakelijk op hun ijzersterke opslag om tennismatchen te winnen. Met een totaal andere speelstijl wist Frances Tiafoe (D) het in 2019 tot in de kwartfinales te schoppen. De dynamische snelheidsduivel heeft die topprestatie nooit meer bevestigd, maar blijft een gevreesde tegenstander voor iedereen. Naast dat trio heeft de Verenigde Staten ook nog supertalent Sebastian Korda (D) achter de hand. De zoon van voormalig grandslamwinnaar Petr Korda beschikt met zijn dodelijke forehand en ijzeren verdediging over de kwaliteiten om uit te groeien tot een toernooisensatie in Australië.

Geef je geen zier om (kwalijke) reputaties kan je ervoor kiezen om de nogal controversiële tennissers Nick Kyrgios (C) en Dan Evans (C) te kiezen. Van de nog altijd maar 26-jarige Kyrgios wordt al jaren gezegd dat hij het grootste intrinsieke tennistalent aller tijden is. Helaas beschikt de Australiër niet over de vereiste topsportmentaliteit, waardoor hij nog nooit voorbij een kwarfinale wist te raken op een grand slam. Met Kyrgios kan werkelijk alles; hij kan zowel het toernooi winnen als sneuvelen in de eerste ronde. Evans werd dan weer jarenlang uitgespuwd door het  tennispubliek omwille van zijn wilde nachtleven en breed uitgesmeerde cocaïneschandaal. 2021 was echter zijn beste seizoen in jaren en de onberekenbare Evans is altijd in staat om het enkele kleppers bijzonder lastig te maken.

Tot slot zijn er de golden oldies die nog eens hopen te schitteren op het grootste podium. Fabio Fognini (D) haalde de voorbije twee seizoenen telkens de vierde ronde in Melbourne. Op zijn 34ste brandt het heilige vuur nog hevig, al wil het lichaam van de flamboyante Italiaan steeds moeilijker mee. De carrière van David Goffin (D) is er een met hoge pieken en diepe dalen. Op de top van zijn kunnen in 2017 schitterde hij in de finales van de Masters en de Davis Cup. Mentale problemen slepen hem tegenwoordig echter van de ene teleurstelling naar de andere. Zes jaar geleden stond Gaël Monfils (C) nog als zesde geklasseerd op de wereldranglijst, maar mede door veel blessures lijkt de tijd hem te hebben ingehaald. De spektakelspeler wist nauwelijks een match te winnen in 2021. Dat laatste geldt ook voor grasspecialist Kevin Anderson (D), al stond die amper vier jaar geleden wel nog in de finale van een grand slam.


Deel dit artikel
Gamecenter