Australian Open 2022

De grootste kanshebbers - Heren

Header Tennis Ao Favoriet

De vorige editie van de Australian Open eindigde met een clash der generaties in de finale tussen Novak Djokovic en Daniil Medvedev, die uiteindelijk gewonnen werd door recordhouder Djokovic. Later op het jaar nam Medvedvev revanche door de US Open te winnen tegen diezelfde Djokovic. Krijgen we opnieuw een intense strijd tussen die twee Oost-Europeanen voor eindwinst? Of werpt een van hun uitdagers zich uiteindelijk op als winnaar van de Australian Open?


16 januari 2022 in Tennis

Bij de mannen is er één overweldigende topfavoriet, en dat is Novak Djokovic (A). Hij heeft reeds negen keer de Australian Open gewonnen, en is daarmee recordhouder aller tijden. Indien Djokovic dit jaar zijn tiende eindzege zou realiseren, wordt hij eveneens eenzaam recordhouder wat betreft het aantal gewonnen grand slams. De eergierige Serviër zal dus gemotiveerder dan ooit zijn om geschiedenis te schrijven. Met Rafael Nadal (A) loopt er echter nog een andere geweldige speler rond die in Melbourne recordhouder aller tijden kan worden qua gewonnen grand slams. Nadal doet het trouwens altijd prima op de Australische hardcourt, met onder meer vijf finales. Wel kon hij er daar maar één van winnen.

De troonopvolgers van bovengenoemde heren luisteren naar de namen Dominic Thiem (A) en Stefanos Tsitsipas (A). Thiem won in 2020 zijn eerste grand slam op de US Open, maar heeft sindsdien niet al te veel meer klaargekregen. Met hernieuwd enthousiasme kan de Oostenrijker misschien wel zijn finaleplaats van twee jaar geleden evenaren in Australië. Tsitsipas is met zijn leeftijd van 23 de jongste speler in de A-categorie. Het Griekse toptalent behaalde op Roland Garros zijn eerste finale op een grand slam en lijkt een een aartsgevaarlijke kandidaat om dat kunststukje over te doen op de Australian Open. Eveneens jong en getalenteerd is Andrey Rublev (A). De Rus van 24 voelt zich comfortabel op alle ondergronden en zijn dodelijke forehand is een bedreiging voor iedere tegenstander. Hij haalde vorig editie de kwartfinale en wil die prestatie minstens overdoen.

Heb je het wel voor bad boys, kan je voor olympisch kampioen Alexander Zverev (A) of tweede reekshoofd Daniil Medvedev (A) kiezen. Die laatste is een nagenoeg onstuitbare overwinningsmachine op hardcourt, die al vorig jaar al in de finale stond van de Australian Open. Het Russische opslagkanon behaalde een paar maanden terug zijn eerste eindoverwinning op een grand slam in New York. Zverev wordt al jaren geroemd als een groot tennistalent, maar kwam tot dusver telkens te kort om een grandslamzege te veroveren. De Duitser haalde vorig jaar wel iedere grand slam op zijn minst de vierde ronde, en kan op een goede dag iedereen verslaan!


Deel dit artikel
Gamecenter