WK Darts 2022

Ruwe diamenten

Header Diamanten

De echte toppers in het darts komen tijdens het wereldkampioenschap pas vanaf de tweede ronde in actie. Tijdens de eerste ronde neemt er namelijk een E-speler uit de Pro Tour (de tweede divisie in het darts) het op tegen een F-speler die een International Qualifier is. Een F-speler die één wedstrijd wint, mag al bestempeld worden als een groot succes voor jouw Dartsteam. Zes potentiële pareltjes uit die laatste twee categorieën lijsten wij op.


14 december 2021 in Darts

De ranking van de Pro Tour wordt aangevoerd door Callan Rydz (E), en dat is geen toeval! De jonge Brit van 23 maakte dit seizoen al indruk op de grootste podia. Zo haalde hij de vijfde ronde op de UK Open en zelfs de kwartfinale van de World Matchplay tussen de allerbeste dartsspelers! Op dat laatste toernooi liet hij overigens als enige een maximale checkout optekenen van 170. In zijn twee eerdere deelnames aan het WK, wist Rydz telkens zijn eerste match te winnen om vervolgens te sneuvelen in de tweede. Mits een gunstige loting kan The Riot dit jaar wel eens ver raken!

Litouwens enige deelnemer is meteen ook een hele goede, want Darius Labanauskas (E) draait al jaren mee in de subtop van het darts. Zijn sterkste prestatie op een WK liet hij optekenen in 2020, waar hij er pas uit ging in de kwartfinale tegen een ontketende Michael van Gerwen. Dat Labanauskas opnieuw lang in het toernooi kan blijven, bewees hij dit jaar door onder meer de vijfde ronde van de UK Open te halen. Met zijn vorm zit het ook prima, gezien Lucky D in aanloop naar het wereldkampioenschap won van onder meer James Wade en Dirk van Duijvenbode.

Met onze derde mogelijk parel uit E spelen we minder op veilig, maar zijn potentieel ligt wel veel hoger dan de meeste anderen uit zijn categorie. Florian Hempel (E) was namelijk vier jaar geleden nog een verdienstelijk handballer die in de tweede Bundesliga uitkwam. Op een dag besluit hij zich voor de lol eens in te schrijven voor een dartstoernooi, dat hij meteen wint! Intussen is de Duitser opgeklommen naar plek 84 op de wereldranking en zorgde hij voor dé stunt van het EK door in de eerste ronde te winnen van Peter Wright. Deze debutant zal niet onopgemerkt passeren!

Tijdens het vorige WK plaatse hij zich als vijfde van de Pro Tour maar dit keer is Madars Razma (F) er bij als een International Qualifier. Het toont wel meteen aan dat de Let sowieso een van de meest getalenteerde F-spelers is, wat extra gestaafd wordt door zijn relatief hoge 51ste plek op de wereldranglijst. De voorbije maanden wist hij topspelers als Nathan Aspinall, Joe Cullen en Luke Humphries te verslaan, wat bewijst dat Razma op een goede dag tegen niemand kansloos is. Eind oktober liet hij nog van zich spreken door op twee dagen tijd twee nine-darters te gooien.

De absolute vaandeldrager van het darts in Duitsland is Gabriel Clemens, maar in de schaduw van The German Giant rijst een ijzersterke jonge lichting. Onder hen Martin Schindler (F), die de eerste International Qualifier was met een ticket op zak voor het aankomende wereldkampioenschap. De nog altijd maar 25-jarige Duitser draait al even mee in het dartswereldje, maar heeft net zijn beste seizoen achter de rug. In zijn twee eerdere deelnames aan het wereldkampioenschap vloog Schindler er telkens in de eerste ronde uit, maar die negatieve reeks zou dit jaar wel eens kunnen eindigen.

Afsluiten doen we in schoonheid met Fallon Sherrock (F), The Queen of the Palace. Tijdens het WK van twee jaar geleden was de Britse blondine even wereldnieuws toen ze als eerste vrouw ooit een man versloeg op het belangrijkste dartstoernooi. Na een nieuwe stunt tegen de hooggeplaatste Suljovic, was Sherrocks sprookje pas in de derde ronde ten einde. Vorig jaar kon ze zich verrassend niet plaatsen voor een plekje in het Alexandra Palace, maar deze keer is de publiekslievelinge er opnieuw bij. Sherrock is een getalenteerde dartsster, die het de mannen ongetwijfeld opnieuw lastig zal maken.


Deel dit artikel
Gamecenter